Op fietsreis en zoek je een kampeerplek in Nederland?

0

Zoek je een kampeerplek in Nederland? Midden in de natuur of in iemands achtertuin? Campspace is een soort kampeer-Airbnb. De kampeerplekken worden aangeboden door allerlei mensen, die hun eigen stukje buiten graag delen met anderen. Onze routemaakster en reisjournalist Jessica de Korte sliep een nachtje op een araucaria-kwekerij in Hazerswoude-dorp. Een korte indruk én haar vlog!

kampeerplek in Nederland

Geen slecht onderkomen

Kampeerplek in Nederland

Ganzen gaggelen, een haai kraait. Wat een fijne manier om wakker te worden, midden in de Randstad, tussen Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. Ik wieg wat in de hangmat voor onze tent, naast de sloot vanwaar je met een roeiboot naar de Rietveldse Molen kunt varen. Je hoeft helemaal niet ver te reizen, om even tot rust te komen. Hier, tussen de kwekers, schakel je vanzelf een tandje terug.
“Er zijn nog steeds huizen die alleen via het water beschikbaar zijn,” zegt Sara Verhoeff (26). Al vijf jaar had ze het er op verjaardagen over, om met de eigenaar van de kwekerij een natuurcamping te starten. “Ik ben teruggekomen uit Spanje, waar ik in het toerisme werkte. Het is zo leuk dat mensen van buitenaf de schoonheid zien van de plek waar ik ben opgegroeid. Zelf was ik het een beetje vergeten, hoe mooi het hier is.”

kampeerplek in Nederland

Onderweg in de regio

kampeerplek in Nederland

De tent staat!

Airbnb voor campings

Via een vriendin die vaak op fietsvakantie gaat, hoorde Sara over Campspace, een soort Airbnb voor campings. Kleinschalig kamperen, bij mensen die hun eigen stukje buiten met anderen delen. “Het soort mensen dat hier komt is heel uiteenlopend, van ouderen die met de fiets langsrijden tot aan jonge stelletjes die de natuur opzoeken.”
Een dag eerder zijn mijn vriend en ik hierheen komen fietsen, langs weilanden, oude boerderijen en kassen met plantenstalletjes. Als het tijdens ons ontbijt gaat regenen, verplaatsen we onze eenpitter met koffiepers naar de kas, waar een loungeplek is gemaakt. Zo kunnen we vol energie beginnen aan de terugreis, door de Reeuwwijkse plassen.

LEKKER LOKAAL
Jessica logeerde op deze MICRO-CAMPING (tot 1 juli met eigen douche en toilet). Maar er is nog veel meer, je ziet het allemaal op CAMPSPACE. Heb je zelf een stuk land dat je wilt en kunt delen? Wordt VERHUURDER.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

kampeerplek in Nederland

Tot 1 juli met eigen douche en toilet

Uitzicht op donzige kuikens!

Tekst, foto’s & vlog: Jessica de Korte

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.