Winnen: 3x hightech elektrische fietspomp

36

We hebben weer een leuke winactie in de FietsActief Weggeef Weken (een lichtpuntje in deze lastige tijd!). FietsActief mag 3x een Donrox Boreas weggeven, een hightech elektrische fietspomp ter waarde van € 59,95. Deze draagbare compressor is multifunctioneel en USB oplaadbaar. Past zo in je jaszak!

De Donrox Boreas is niet zomaar een fietspomp. Deze multifunctionele en draagbare compressor dient als digitale bandenspanningsmeter, elektrische fietspomp en bandenpomp voor auto of motor. En je neemt ‘m gemakkelijk mee. De pomp weegt slechts 340 gram en is zeer compact, de afmetingen zijn namelijk 3,8 cm x 6 cm x 15,2 cm. Met de waterafstotende beschermhoes kun je zelfs je band oppompen in de regen.

Review: elektrische fietspomp

Wij bij FietsActief zijn enthousiast. De fietspomp is makkelijk in gebruik en heeft verschillende meegeleverde verloopstukken voor je ventiel. Sluit eerst het verloopstuk aan op de band en dan de fietspomp, dat is het handigst. Het oppompen gaat snel en moeiteloos, heel fijn als je niet veel kracht kunt geven. Door de langzaam oplopende druk kun je de spanning goed in de gaten houden. De compressor stopt trouwens automatisch bij de gewenste bandenspanning. Het is een handzaam apparaatje en met het lampje kun je goed zien of het ventiel goed is aangesloten. Met dat lampje kun je meteen checken of er geen scherpe materialen in je band zitten en je misschien je band lek hebt gereden. Door de USB oplaadbare batterij is de pomp ook te gebruiken voor het opladen van diverse andere elektrische apparaten. Zo heb je dus ook een powerbank op zak, bijvoorbeeld voor je smartphone.

Waarom bandenspanning zo belangrijk is bij een e-bike

Vooral bij je e-bike is het belangrijk dat je je band goed opgepompt houdt, dat spaart je accu. Goed opgepompte banden hebben sowieso altijd het voordeel dat ze minder snel lek rijden en ze slijten minder snel. Je moet een band ook weer niet té hard oppompen, want dan verlies je grip en krijg je teveel trillingen mee van de ondergrond. Er komt dus nog een hele techniek kijken bij het oppompen van een fietsband! Heel handig daarom dat er nu zo’n gemakkelijk apparaatje is.

Welke bandenspanning voor welk type band

Hoe hard je een band moet oppompen hangt af van het type band. Stelregel is: hoe dunner de band, hoe harder je deze moet oppompen. Op een fietsband staat aangegeven wat de minimale en maximale druk is van de band. Daar tussenin kun je naar voorkeur je ideale bandenspanning instellen. Wil je wat meer demping en grip, of vind je het juist fijn om weinig wrijving te hebben? Met de Donrox Boreas heb je de keuze uit vijf voorgeprogrammeerde en aanpasbare instellingen. Zo kies je direct heel simpel de gewenste luchtdruk. 

WINNEN?
Wil je ook kans maken op zo’n hightech fietspomp?
Laat hier je gegevens achter in het WINFORMULIER!

Deel.

Over de auteur

36 reacties

 1. Cees van der Veer op

  Ik heb zelf een spieraandoening en zo een fietspomp komt mij fantastisch van pas. Top apparaat volgens mij.

 2. Davy vandecasteele op

  Ik rijd veel met de fiets, hou van fietsen door zon, regen, winter, en voor mij zou dat idiaal zijn heb nog nooit wat gewonnen en het zou erg leuk zijn fietsen is mijn leven!

 3. Gerry Lippes op

  Wat een handig apparaat! Wij willen van de zomer weer met 2 kinderen een fietsvakantie houden en dat kan natuurlijk ook in Nederland. Ik zelf zit altijd te emmeren met het pompje dat we dan meehebben. Meestal moet mij man het dan doen( voor alle fietsen!) dit zou wel een uitkomst zijn dan kan ik het ook

 4. G.H.SlatsLooijestein op

  ziet er geweldig uit en heel handig ook voor onderweg!!!!!!!!

 5. Het lijkt mij wel wat. Mijn man heeft minder longcapaciteit en het oppompen van de banden vergt heel veel van hem. Ik gun hem deze gaget.

 6. Wilma Gottschalk op

  Je zal zien, met zo’n handig pompje, nooit meer een lekke band. Maar fijn om bij je te hebben.

 7. Zooooo das handig ik kan makkelijk zelf pompen maar ben ook gek op gadgets zeker voor mijn e-Bike

 8. Jan van der Eerden op

  Mijn vrouw en ik hebben beiden een e-bike, met elk een ander ventiel.
  moet je steeds met 2 fietspompen in de weer en we zijn al niet de jongsten meer.
  Lijkt mee ideaal, ook om mee te nemen,

 9. Ruud Saffrie op

  Mijn vrouw en ik zijn beide rug patiënten. Dus een elektrische fietspomp zou een gigantische uitkomst zijn.

 10. c.stavenuiter op

  Oh, zou zo graag eens een keertje willen winnen, en deze zou zoooooo goed voor me uitkomen.

 11. J. Noteboom op

  Zo’n handig pompje is een uitkomst voor een gepensioneerde met een lekke band onderweg.

 12. Aris Engel op

  Ondanks dat ik thuis verschillende pompen heb en met de grote familie ook veel verschillende fietsen lijkt mij zo´n pompje handig om op vakantie en of tochten mee te nemen.

 13. fred schuurman op

  dit is gewoon super voor heel veel mensen.

  fred schuurman

 14. Michael Rosner op

  Ik ben verblufd. Zo veel functies in een apparaat, wat leven we toch in een fantastische tijd!

 15. Dewes van Lohuizen op

  Lijkt me erg handig voor de vakantie, voor als je toch een keer een lekke band krijgt..

 16. Dit zou ideaal voor mij zijn ! Ik rijd namelijk geen auto en ben dus altijd op de fiets ! Op mijn e- bike rijdt ik best hele afstanden en dan is deze fietspomp echt heel handig ook om mee te nemen ! En ik heb last van artrose in mijn handen en dan hoef ik ook geen kracht te zetten ! Zou heel fijn zijn

 17. Wij willen heel actief blijven. We doen daar van alles voor. Sinds kort hebben wij e-bikes. Ook willen maatschappelijk betrokken blijven. Om de geest scherp te houden. Onderweg filmen en daarna videomontage. Ik geef er ook les in en ondersteun cursisten aan huis. De andere hobby is kunstschilderen (zie mijn website John beekhof.nl)
  Maar mijn credo is : “ kom in beweging en blijf fit “.

  Natuurlijk zou ik het fijn vinden als wij die pomp winnen.

 18. Diny Appelhof op

  We fietsen samen heel wat af nu we beiden gepensioneerd zijn. Mijn man houdt beide fietsen zelf heel goed bij. Ook zorgt hij voor het nodige gereedschap voor onderweg. Maar zo’n handige fietspomp hebben we natuurlijk niet. Het zou heel fijn zijn om die als aanvulling erbij te hebben!

 19. Willem Rijsenbrij op

  Dus : ‘loop naar de pomp’ wordt voortaan ‘spring maar achterop’ !

 20. Adriaan van Driel op

  Pas nog een lekke band, 4 keer opgepompt met een bij de fiets behorend fietspomp voordat ik bij een fietsenmaker was. Wat een drama!!! Dit lijkt mijn ontzettend handig voor in de fietstas, ook maar gelijk een plaksetje gekocht

 21. Peter Pas op

  Juist omdat dit pompje ook geschikt is voor caravan, auto en natuurlijk je fiets is dit buitengewoon praktisch.

 22. Wat een handig klein pompje voor tijdens een (lange) fietstocht.

 23. Ik mankeer natuurlijk niets maar zo een fiets pomp is altijd handig

 24. Een slimme hulp is deze fietspomp die onverwachts hulp bied bij het lek rijden.
  Makkelijk mee te nemen, dat wil toch iedereen. Zeker voor mensen net als ik die veel fietsen