Merida eBig Nine 400 EQ Proefrit

0

In iedere editie van FietsAcief test technisch redacteur Menno Grootjans in de rubriek Proefrit een aantal fietsen. Van e-bike tot speed pedelec tot trekkingfiets. Hier zetten we de e-bikes op een rij. Dit is de Merida eBig Nine 400 EQ e-bike.

Merida eBig Nine 400 EQ e-bike

Merida eBig Nine 400 EQ

Waarschijnlijk ken je Merida alleen van haar racefietsen en mountainbikes want daarmee is de Taiwanese fabrikant groot geworden. Die sportieve roots zie je terug in de reeks Merida e-bikes. Veel van de fietsen zijn geënt op mountainbikes. Kijk maar naar deze Merida eBig Nine 400 EQ. De ­aandrijving bestaat uit een 11/42 cassette en een voorblad met 38 tanden – zoals mountainbike die vaak hebben. Het aluminium frame heeft een ingebouwde Steps E7000-motor met 500 watt accu. Deze heeft drie standen: eco, trail en boost. Het Shimano Steps-display heeft een functie waarmee je precies ziet hoeveel kilometer je nog kunt rijden bij welke stand. Bij een volle accu haal je tot bijna 90 kilometer in de eco-stand.

Superstabiel

Hoef je niet per se snel te rijden, dan is deze eBig Nine 400 EQ wellicht niet voor jou. Voor een ­rustig rondje heb je die flinke motor niet nodig. Die stevige remmen en bolle Maxxis-banden met nopjes ook niet. Daarbij verraden de zithouding en het brede stuur eveneens een sportief karakter. Moet je dan een rijopleiding gevolgd hebben om op zo’n eBig te rijden? Dat ook weer niet, want de fiets is superstabiel. En de motor mag dan stevig zijn, in de eco-stand kan iedereen er lekker mee toeren.

Merida eBig Nine 400 EQ e-bike

Hier laad je op

Merida eBig Nine 400 EQ e-bike

Duidelijk display!

Details
Slot
De fiets heeft een Abus-ringslot met een ingang voor een insteekketting. Met zo’n ketting zet je ‘m goed vast aan een rek of paal. Goed plan, met als een verzekering.

Merida eBig Nine 400 EQ e-bike

Abus-ringslot op de radar…

Drukknop & display
Het afneembare display heeft een prima scherm met weergave van snelheid, afstand, fietstijd, klok, versnelling, geschat bereik en accu-indicatie. De ondersteuning regel je met fijne grote knoppen.

Merida eBig Nine 400 EQ e-bike

Lekker grote knoppen

Plussen & minnen

+ stoer
+ goede remmen
– geluid bij schakelen

De Merida eBig Nine 400 EQ e-bike kost € 3.399,- en is te vinden op de website van het merk

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.