Meimaand bevrijdingsmaand: lezen en fietsen (met winactie!)

0

In deze meimaand bevrijdingsmaand hebben we extra aandacht voor fietsroutes in het thema van de Tweede Wereldoorlog. Omdat we nog steeds voor een groot deel aan huis gekluisterd zijn tippen we ook een mooi nieuw boek over deze periode – met winactie, want het zijn de FietsActief Weggeef Weken!

Fietsen langs de Liberation Route in Limburg

Eerder schreven we al over de Liberation Route die je op veel plekken in Nederland tegenkomt. Dit keer lichten we een bijzondere regio uit: Limburg. De provincie ligt ingesloten tussen België en Duitsland en was daardoor het toneel van tal van oorlogstaferelen. Hier vind je bijvoorbeeld deze locaties en verhalen:

Liberation Fietsroute Nederweert – Weert

In de regio Nederweert en Weert is er een kant-en-klare fietsroute van 40,3 km langs de diverse luisterplekken in deze regio. Bij iedere luisterplek is een opname te horen van de indrukwekkende belevenissen tijdens de laatste oorlogsjaren. Soms moet je voor de luisterplekken even van de route afwijken. Voor een overzicht van alle luisterplekken klik hier. De route start dichtbij Buitencentrum de Pelen. Direct naar de route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.