Fiets op maat? Probeer deze configurator eens

0

Ben je niet van het gros en wil je het liefst een fiets op maat? Omdat je iets wil wat anderen niet hebben? Of misschien omdat je een heel specifieke voorkeur of idee hebt voor een fiets of bepaalde onderdelen? Dan kun je terecht bij veschillende merken en bedrijven die fietsen op maat maken. Sinds kort kun je vanuit huis ook zelf – tot in detail – knutselen met de online fietsconfigurator van Azor. Die biedt 10 miljard mogelijkheden! Het merk heeft bovendien een leuke winactie.

fiets op maat

10 miljard samenstellingen: de keuze is reuze!

Fiets op maat

‘Oerdegelijk’ fietsmerk Azor doet in maatwerk en daar is de Hoogeveense fabriek dan ook compleet op ingericht. Aan de ‘achterkant’ bij de montage met name, zo vermeldt de vakwebsite Tweewieler. Aan de voorkant, het deel dat voor consumenten zichtbaar is, was dat nog niet zo duidelijk. Het bedrijf merkte dat de opties die klanten kregen via de catalogus, de dealer en de showmodellen vaak lastig om te zetten waren in een concreet beeld. Azor-directeur Jan Rijkeboer licht toe: “Het is voor veel mensen moeilijk om aan de hand van een plaatje van een zwarte fiets een voorstelling te maken van die fiets in het rood met een ander stuur en een andere kettingkast. Feitelijk zou je de fiets in de gewenste uitvoering voor ze moeten kunnen uittekenen”.

fiets op maat

Oranje frame? Geen probleem!

De keuze is reuze

Het bedrijf wilde daarom een configurator. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar door het scala aan keuzes dat Azor biedt, duurde het twee jaar en kostte het heel wat euro’s voordat de digitale ‘fiets-samenstel-tool’ klaar was. Zo kun je kiezen uit zo’n 80 verschillende frames met allemaal verschillende hoeken, balhoofdlengtes en voorvorken. En er zijn vele tientallen kleuren en duizenden verschillende onderdelen en accessoires die je kunt selecteren: van snelbinder tot achterlicht. Ook de optie elektische fiets is aanwezig. Al met al berekende het merk dat er in totaal zo’n tien miljard configuraties te maken zijn op basis van de aangeboden opties. Da’s niet mis.

Zo werkt het

Ga naar MyAzor en probeer het maar uit: vink een optie aan en de afbeelding van de fiets en de prijs zijn gelijk bijgewerkt. Sleutel aan het ontwerp tot je (voorlopig) tevreden bent en sla je fiets op. Je kunt je ontwerp delen met vrienden of bestellen natuurlijk. Dan gaat je fietsontwerp naar de dealer die contact met je opneemt om de boel door te lopen. Ben je er definitief uit, dan gaat Azor je fiets maken. Het merk levert deze uiteindelijk af bij jou of bij je dealer. Superleuk natuurlijk als je je droomfiets in het echt ontmoet na al dat werk!

WINNEN!
Om de lancering van de nieuwe configurator te vieren kun je een fiets of 1000 euro korting op een fiets winnen! Ga naar MyAzor en voor meer informatie en de actievoorwaarden.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.