Voorpret: maak een virtuele citytrip naar Hannover (met fietstip!)

0

Zit je te denken aan een citytrip Hannover voor de zomer of herfst? Zoek nu dan vast de mooiste plekjes uit met een virtuele reis naar deze mooie stad! Zo beleef je meteen alvast wat voorpret.

Corona houdt de toeristische sector in de greep houdt. Reisorganisaties moeten daarom creatief uit de hoek komen om zich staande te houden in deze hachelijke periode. Met de campagne “Travelling Without Moving” zet Hannover, de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen, zichzelf in de kijker met een innovatieve campagne. Door middel van krachtige technologie – Hannover is niet voor niets de bakermat van de IT-sector in Duitsland – is het mogelijk om vanuit je luie stoel Hannover en de omliggende regio te ontdekken. Alles wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en je virtuele citytrip kan van start gaan.

 

Virtuele rondleiding door Hannover

Wie alvast een glimp wil opvangen van Hannover in afwachting van een echte citytrip, kan een bliksembezoek brengen via de algemene 360°-tour. In deze virtuele wandeling passeer je alle hoogtepunten van de stad, letterlijk en figuurlijk. Zo krijg je bijvoorbeeld een haarscherp beeld vanuit de lucht van de Herrenhäuser Gärten of sta je plotseling boven aan de koepel van het Nieuwe Stadhuis, met een panoramisch zicht over het oude stadscentrum of de nabijgelegen Maschsee. Wil je een meer gedetailleerd bezoek brengen, dan zijn er specifieke rondleidingen. Breng een bezoek aan de imposante Staatsopera of het oorlogsmonument Aegidienkerk, of wandel door het oude stadscentrum met zijn vele kerken en het Nieuwe Stadhuis.

Highlights rond Hannover: fietsen door de Deister

Naast de trekpleisters in de stad zelf zijn ook highlights in de nabijheid van de stad virtueel te bezoeken volgens hetzelfde concept. De algemene rondleiding neemt je mee langs de belangrijkste meren uit de omgeving, zoals het grote Steinhuder Meer of de Altwarmbüchener See, maar ook langs landelijke stadjes, windmolens, kerken en kastelen, waaronder het bekende Schloss Marienburg. Wie liever de diepe natuur intrekt, kiest voor de rondleiding door het groene paradijs van de Deister, een heuvelrug waar je een waar fietseldorado aantreft. Met de pianomuziek een rustgevende tour. In totaal zijn er 24 bezienswaardigheden in de nabije omgeving van Hannover te ontdekken.

 

Citytrip Duitsland op korte afstand

Een echte citytrip naar Hannover zit er helaas nog niet in, maar dankzij het gebruik van krachtige technologie en een hoge beeldkwaliteit komt de campagne toch aardig in de buurt. Maar zo kun je vast starten met plannen van een échte citytrip naar deze mooie stad, die makkelijk te bereiken is in minder dan 4 uurtjes vanuit Utrecht.

Nog meer sfeerproeven? Bekijk deze timelapse video van Hannover!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wil je zelf op virtuele citytrip, surf dan naar www.visit-hannover.com/nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.