Verantwoord op pad in de Bollenstreek

2

Toen een paar weken terug ons gidsje over de Bollenstreek verscheen konden we nog niet bevroeden hoe de wereld er nu uit zou zien. Alle leuke adresjes die we tipten zijn nu zo goed als allemaal gesloten. Woon je in de buurt? Maak dan een mooie fietstocht langs de bloeiende bollen, daar vrolijk je meteen van op. En doe mee met de #steundekwekerchallenge, dat kan ook met online bestelde bloemen voor wie verder weg woont!

De bollenvelden staan straks gewoon in bloei, die trekken zich niets aan van de corona-crisis. Je vrolijkt meteen op bij het zien van zoveel kleur, dus maak zeker een mooie fietstocht! Koop zeker nu bloemen en planten en help de kweker deze lastige periode door. De bloemenwinkels bezorgen ook. Bij veel kwekers kun je nu terecht voor mooie bossen of potjes tulpen, hyacinten, narcissen of viooltjes. Er is vast ook wel iemand die je kent die nu een bloemetje kan gebruiken – ouderen in het ziekenhuis, eenzaam thuis of mensen die overuren draaien in de zorg.

Online challenge

Maak je huis en tuin gezellig en doe mee met de #steundekwekerchallenge! Steek de lokale ondernemers een hart onder de riem en koop tulpen en andere mooie bolbloemen bij de kwekers, bloemist of bloemenstalletjes langs de weg. Plaats foto’s op Social Media met de hashtag: #steundekwekerchallenge

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en neem de regels in acht, zoals anderhalve meter afstand houden.

Info: Noordwijk Marketing

Beeld: Keukenhof / Laurens Lindhout

 

 

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Hoe graag ik ook fiets, op dit moment fiets ik niet, volgens mij heeft premier Rutte gezegd dat we nu even zo min mogelijk buiten moeten komen. Ik vind het onverantwoord dat u zegt dat we gewoon moeten gaan fietsen.

    Met vriendelijke groet,

    Yja Roest

  2. Linda Korsten op

    Beste Yja, We snappen uw overweging, iedereen is natuurlijk vrij hierin zijn en haar eigen keuzes te maken. Kijk anders even op https://www.fietsactief.nl/2020/03/19/fietsen-en-corona-kan-ik-het-stoplichtknopje-nog-wel-indrukken/ We willen juist duidelijk maken dat je kunt gaan fietsen als je rekening houdt met de voorwaarden. Het gaat ons om een verantwoorde manier van ‘een frisse neus halen’, zoals dat mag volgens de RIVM richtlijnen. Even eruit doet je goed, mentaal en fysiek, en dat is ook belangrijk om gezond te blijven! Hartelijke groet, de redactie van FietsActief