Zo ga je op weg met de juiste fietsnavigatie

0

ADVERTORIAL

Fietsnavigatie is de manier om je weg te vinden en allerlei mooie fietsroutes te rijden. Maar welke navigatie kies je? Er zijn zoveel verschillende soorten op de markt. Via Startpagina.nl ontdek je waar je op let bij aanschaf en waar je goede apps downloadt.

Fietsnavigatie, welke is de juiste?

De lente staat voor de deur, eindelijk wordt het beter weer en kunnen we genieten van lekkere fietstochten. Vreemd eigenlijk, dat navigatie in de auto zo vanzelfsprekend is en op de fiets nog niet. Terwijl sommige fietsroutes lastiger te volgen zijn dan je van te voren had gedacht of ingeschat. En wat doe je als je een keer je fietsrit eerder wil afbreken en de snelste route naar huis wil vinden? Op zulke momenten is fietsnavigatie toch wel heel erg handig.

Nooit meer verdwalen

Qua fietsnavigatie kun je het zo eenvoudig of zo uitgebreid maken als je maar wilt. Alle systemen en apparaten hebben als voordeel dat je nooit meer verdwaalt. Sommige modellen kun je bovendien niet alleen op de fiets gebruiken, maar ook bij wandelingen. Ga daarom allereerst eens na waarvoor je navigatie zou willen gebruiken. Wil je bijvoorbeeld ook zelf routes maken, opslaan en delen, of wil je ze vooral rijden?

Wanneer het je hoofdzakelijk gaat om zo goed mogelijk navigeren, dan is het belangrijkste om op te letten dat het apparaat makkelijk te bedienen is. Houd, in het geval van een touchscreen bijvoorbeeld, goed in de gaten of het systeem ook werkt met handschoenen aan. En, belangrijk voor avondfietsers, controleer of het systeem achtergrondverlichting heeft.

Stuurhouder voor je smartphone

Schrikt het technische aspect van een navigatie-apparaat je af, dan voldoet een fietsroute-app misschien ook prima. Daarvoor is het van belang dat je een stuurhouder aanschaft, zodat je je smartphone op je stuur kunt vastzetten. Is je telefoon niet waterdicht, kies dan het liefst voor een waterdichte houder. Het bedienen kan dan wel iets lastiger gaan en het scherm is bij fel licht waarschijnlijk wat minder goed af te lezen.

Denk tot slot niet dat Google Maps volstaat als je een mooie tocht wilt fietsen. Google Maps is prima om van A naar B te rijden, maar voor een recreatief rondje is het niet de beste app. Kies dan liever voor een app als Route.nl. Die werkt goed om een bestaande route te fietsen, en je kunt er ook je gewenste route online mee voorbereiden. Ook handig: de Fietsersbond-app, de Fietsknoop-app of de ANWB Fietsen-app. Leuk is dat veel van deze apps een verrassingsroute-optie hebben. Je hoeft dan niet zelf je route uit te stippelen, maar geeft simpelweg aan hoeveel kilometer je wilt fietsen. De app maakt dan een route voor je.

Wil je meer weten over navigatiesystemen of apps? Ga dan naar Startpagina.nl. Daar zijn alle opties en mogelijkheden overzichtelijk verzameld.

fietsnavigatie

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.