Garmin Edge handboek: gps wijzer voor fietsers

0

Ben je van plan een Garmin Edge gps-apparaat te kopen? Of wil je je eigen Edge (een stuk) beter leren kennen? Er is een herziene editie verschenen van het boek Gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser. Een helder handboek voor elk type Garmin Edge én elk type fietser.

Garmin Edge handboek

Auteur Joost Verbeek fietste vele kilometers om alle mogelijkheden van de Garmin Edge te ontdekken. Stap voor stap neemt hij je in het boek mee om al die mogelijkheden te leren kennen. Met als doel onderweg meer te gaan genieten van je fietstocht.

In de eerste hoofdstukken legt hij de basismogelijkheden en enkele instellingen uit. Vervolgens ga je op pad, waarbij je stapsgewijs meer van je gps leert kennen. Je begint met berekende routes op je gps, later ga je je eigen gereden ritten nafietsen. Het boek legt de mogelijkheden van de route- en rondritplanner uit en geeft oefeningen. Alle routeringsinstellingen komen aan bod. Daarna beschrijft het boek hoe je een gedownloade tocht gebruikt en narijdt.

Al doende leer je de verschillende begrippen, de gegevensschermen instellen en oefen je met het gebruik van nuttige punten. Voor de lange afstandsfietsers is nog een hoofdstuk opgenomen met een aantal handige instructies en tips. Bekijk hier vast de inhoudsopgave en een aantal voorbeeldpagina’sHet boek kost € 19,95 en bestel je via de website gps-wijzer.nl.

Garmin Edge

Wat vind je nog meer in het boek?

De vierde editie is volledig bijgewerkt met instructies die gebaseerd zijn op de laatste software. Nieuwe functies die aan de toestellen zijn toegevoegd worden uitgelegd. Er zijn vele aanpassingen ten opzichte van de vorige editie. In het boek onder meer:

  • Een handleiding voor het programma BaseCamp, speciaal toegepast op de Edge gebruikers. Je leert alle handige tips en trucs van dit uitgebreide programma toe te passen.
  • Downloaden en gebruiken van routes. Tips voor het gebruik bij langeafstandsroutes en een overzicht van interessante websites met gps fietsroutes.
  • Uitleg over andere programma’s zoals Garmin Express, Garmin Connect, de slimme programma’s van Javawa en nog veel meer.
  • Uitleg over kaarten: hoe kom je aan gratis kaarten en hoe installeer je kaarten.
  •  Een groot aantal oefeningen om in je eigen omgeving mee aan de slag te gaan.
  • Hoe plan je zelf een route met de Edge, BaseCamp en online routeplanners.
  • Instructies om je route vanaf je smartphone naar je gps te verzenden.
  • Het boek bevat vele handige tips om je Edge nog beter te gebruiken en er is een hoofdstuk opgenomen met veel gestelde vragen.

garmin edge

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.