Bijzonder verblijf in Rotterdam: de Marine Cabin

1

Rotterdam, dat is water, havens, boten. Wat is er dan leuker dan in deze wereldstad te overnachten in een heus schip? Dit varend vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis als je het Nieuwe Maasparcours op de fiets wilt ontdekken.

Na de prachtige GetAway deluxe cabins in het oosten van het land is nu de verovering van het westen in volle gang. De spiksplinternieuwe Marine Cabin is speciaal ontworpen en gemaakt door het GetAway deluxe team, bekend van de fijne design huisjes in Dalfsen, Lettele en sinds afgelopen zomer ook elders in Rotterdam. Het onbewerkte aluminium geeft een beetje een Captain Nemo of onderzeeboot associaties, heel stoer. Van binnen is het een heel comfortabel vakantiehuis, met enorme ramen voor een panoramisch uitzicht, een grote keuken met lange eettafel en slaapkamers met goede bedden. Kers op de taart is het unieke dakterras!

Varend vakantiehuis in Rotterdam

De Marine Cabin ligt midden in de stad. Zelf sturen is helaas niet toegestaan, dus het is eigenlijk een soort drijvend vakantiehuis. Je vindt ‘m aan een privé-steiger in binnenhaven ’t Boerengat vlakbij Oostplein, in directe verbinding met de Maas. Op een steenworp afstand vind je leuke restaurantjes en ontbijttentjes, sta je aan de Maas of op de Hoogstraat. Bij je boeking krijg je een lijst met hotspots om je de weg te wijzen. 

Fietsroutes aan het Nieuwe Maasparcours

De Marine Cabin ligt perfect om het Nieuwe Maasparcours te ontdekken. Vanaf elke plek langs de rivier kun je via bruggen, tunnel of met de boot leuke rondjes maken op de fiets. Het Nieuwe Maasparcours staat in de app Rotterdam Routes. Rotterdammer en stadshistoricus Jan Oudenaarden, een van de initiatiefnemers van de route, vertelt je daarin onderweg over alle bijzonderheden langs de Nieuwe Maas. Rotterdam Routes is te downloaden via de App Store of Google Play. Meer info en de routekaart van het Nieuwe Maasparcours vind je hier. Een gedrukte versie van de kaart met routebeschrijving is gratis af te halen bij Rotterdam.info (VVV).

 

Deel.

Over de auteur