Vakantietip: duurzaam resort Water Village in Zeeland

0

Op zoek naar een mooi vakantiehuis voor een fietsvakantie? Denk eens aan een duurzaam adresje, zoals Water Village in het Zeeuwse Kamperland. De 86 energiezuinige vakantiewoningen en lodges zijn gebouwd met duurzame materialen. Het park heeft geen gasaansluiting: alle huisjes zijn voorzien van zonnepanelen.

Water Village ligt pal aan het Nationaal Park Oosterschelde, bij het strand van het Zeeuwse dorp Kamperland. Het is het eerste 100% duurzame park van Roompot Vakanties. Verwarmen gebeurt met warmtepompen die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Tien huisjes wekken met extra zonnepanelen alle energie op die je nodig hebt tijdens je verblijf, zo gaan ze dicht naar nul-op-de-meter. Een midweek in een comfortabele lodge voor 4 personen boek je vanaf € 343, inclusief bedlinnen, eindschoonmaak, keukendoeken en reserveringskosten.

 

Duurzaam vakantiepark in Zeeland

Water Village is ook duurzaam in onderhoud, met streekeigen beplanting die geen bestrijdingsmiddelen vraagt. Auto’s komen het park niet op, om de natuurbeleving te behouden. Je parkeert aan de rand van het park op een centraal parkeerterrein – met natuurlijk laadpalen voor elektrische of hybride auto’s. Het park ligt vlak naast Roompot Beach Resort, het allereerste vakantiepark van Roompot Vakanties dat in 1965 opende. Als gast kun je gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen, zoals een supermarkt en restaurants.

Fietsroute rond het Veerse Meer

Een leuke route om te fietsen als je in Water Village logeert is de tocht Rond het Veerse Meer. Deze fietsroute van bijna 60 kilometer loopt bijna geheel langs het water. Het Veerse Meer is een populaire bestemming bij watersporters, onderweg zie je dan ook veel zeilboten, kano’s en motorboten voorbij varen. Maak een tussenstop in historische stad Veere: de Grote Kerk zie je al van ver liggen. In het mooie oude stadje herinneren de straten en gevels aan een rijk verleden. In de zomerperiode kun je ook gebruik maken van twee toeristische veerdiensten: Veere – Kamperland en Kortgene – Wolphaartsdijk. De route is hier te verkrijgen.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.