25 jaar fietsnetwerk Belgisch Limburg: nieuwe fietskaart en vakantiegids met gratis routes

0

Het fietsroutenetwerk van Belgisch Limburg bestaat 25 jaar: 2020 staat dan ook in het teken van de fiets. In de nieuwe vakantiegids wordt je mee achterop de fiets genomen door Limburg en de fietskaart is flink opgefrist. Wel 20 trajecten werden aangepast. Ook de fietsbelevingen ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en de nieuwste toevoeging, ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland, staan op de kaart vermeld.

Belgisch Limburg is een bestemming waar je actief op ontdekking kunt gaan in heel gevarieerde landschappen. De vele natuurgebieden en tal van verborgen parels zijn verbonden door de mooiste en meest autoluwe fietspaden. De Limburg Vakantiegids 2020 is je inspiratiegids voor een verblijf of daguitstap.

Gratis vakantiegids met fietsroutes

In het licht van 25 jaar fietsroutenetwerk leest de gids als een reisverhaal waarin reisjournalist Jonathan de lezer achterop zijn fiets meeneemt door Limburg. De acht hoofdstukken zijn ingedeeld op basis van de landschappen die tijdens zijn fietstocht veranderen. Onderweg krijg je tal van ’toffe tips’ langs het fietsroutenetwerk, voorzien van handige icoontjes die aangeven waar je kunt eten, drinken en/of overnachten. Per hoofdstuk is telkens een inspiratieroute van één of twee fietslussen opgenomen van elk ongeveer 60 kilometer, langs de opmerkelijkste plekken uit het verhaal.

Nieuwe fietskaart Belgisch Limburg

In het jubileumjaar pakt Toerisme Limburg ook uit met de opgefriste Fietskaart 2020-2021. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten op het 2.000 kilometer lange fietsroutenetwerk ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. Met 18 nieuwe fietslussen, inclusief een tweedaagse ontdekkingsroute biedt de kaart volop inspiratie.

 

De gratis Limburg Vakantiegids 2020 is te vinden bij de toeristische infokantoren en op altijdwelkominlimburg.be   
De Fietskaart 2020-2021 is te koop voor 9,50 euro in alle toeristische infokantoren in Limburg, in de Standaard Boekhandel (ook online) en op bol.com.

Meer info: visitlimburg.be

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.