Met een fietstour haal je meer uit je stedentrip

0

Ieder jaar maken Nederlanders samen wel 3,1 miljoen stedentrips. Veel stedentrippers schaffen als voorbereiding een reisgids aan. Maar er is nog een leuk alternatief: een Nederlands sprekende gids inhuren die in die stad woont. En dat kan ook op de fiets voor een fietstour.

Fietstour

Het samenwerkingsverband Wereldstadgidsen biedt Nederlandstalige privégidsen aan in meer dan 25 steden in Europa – waaronder Berlijn, Barcelona, Valencia, Antwerpen, Rome en Napels. Intercontinentaal kun je ook terecht in steden als New York, Buenos Aires en Rio de Janeiro. In plaats van de geijkte standaard rondwandelingen in papieren reisgidsen, nemen de gidsen toeristen mee naar bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Zo leer je een stad echt kennen.

fietstourfietstour

Nederlandse fietstour door Parijs

Wereldstadgidsen heeft ook verschillende fietstochten. Deze bijvoorbeeld: fietstours door Parijs, ook voor gezinnen. Parijs is ontzettend veelzijdig, denk aan de gastronomie, historie, mode, musea en het uitgaansleven. Een weekendje ‘en amoureux’, of met vrienden of familie: Parijs is een must!

Fietsen door Parijs klinkt misschien als een kamikaze-actie. Maar sinds een jaar of 10 doet de stad veel om fietsen aantrekkelijk te maken. Zo kom je op plekken die je met boot, metro of bus nooit ziet. Yvonne America is het brein achter Paris By Bike: een Nederlandstalig fietstour-bedrijf in hartje Parijs. Een combinatie van een flinke dosis humor en grondige kennis van de Franse cultuur maakt de excursies de moeite waard.

fietstour fietstour

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.