Nieuwe boshuisjes en plaggenhutten in Drenthe (met fietsroute!)

0

Leuk adresje in Drenthe: Vakantiepark Westerbergen. Een fijne uitvalsbasis voor mooie fietstochten door de natuur – Westerbergen ligt in Boswachterij Ruinen, dichtbij Nationaal Park Dwingelderveld. Of rijd de Echtener fietsroute, langs mooie esdorpjes en havezaten. Fietsen zijn te huur op het park. Nieuw: de luxe plaggenhutten en gerenoveerde bosbungalows. 

Boshuisjes in Drenthe 

Op Westerbergen vind je bijvoorbeeld de mooi gerenoveerde vierpersoons bosbungalows Meidoorn en Heidewachter. De boshuisjes hebben lekker veel ruimte rondom en zijn voorzien van centrale verwarming en vaatwasser. Bosbungalow Sequioa is helemaal een plaatje met de overkapping. Dit zespersoons huisje heeft ook een ruime berging, handig voor fietsen.

Nieuw: luxe plaggenhut

Nieuw is de stoere plaggenhut: het gevoel van kamperen met het comfort van glamping. Helemaal passend bij Drenthe. De drie luxe plaggenhutten staan op een ruim veld. Via de grote openslaande tuindeuren loop je zo het grote overdekte terras op. De plaggenhut heeft een volledig ingerichte badkamer, keuken met vaatwasser en zithoek met televisie. De pelletkachel maakt het ook met minder weer een fijn plekje.

Gratis route: Echtener fietsroute

Een mooie gratis fietsroute route vanuit het dorp Echten is de Echtener fietsroute langs esakkers, veenkoloniën en havezathen. Je fietst langs bos en hei, door esdorpjes en dwars door het stadscentrum van Hoogeveen. De tocht start in het middeleeuwse dorpje Echten met zijn mooie havezaten. Door boswachterij Ruinen rijd je naar Fluitenberg, de vindplaats van de kano van Pesse uit 8000 voor Christus – de oudste boot ter wereld. Na een lunchpauze in Hoogeveen fiets je via de esakkers en veenkoloniën in Zuidwolde weer terug.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.