3x fietsboek onder de boom

0

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau? Of heb je zelf wel zin om een fietsboek te lezen deze winter? We zetten drie heel verschillende exemplaren voor je op een rij. Voor onder de boom of gewoon zomaar.

Fietsboek

Welke lijkt jou wel wat? We zijn benieuwd, laat hieronder je reactie achter.

Duizend graden in de schaduw – Gijs van Middelkoop

Gijs van Middelkoop fietste al door Amerika, Canada en Japan en schreef over ieder van deze fietsreizen een boek. Vers van de pers is deze nieuwe spruit aan de stam: het boek Duizend graden in de schaduw over zijn 5000 kilometer lange coast-to-coast fietsreis door Australië. Wow. Niet alleen de titel, maar ook de afstand klinkt ontzagwekkend. En beide zijn dat ook daadwerkelijk. Gijs kennende – hij schreef eerder columns voor FietsActief – zal het onderhoudende boek garant staan voor een aangename dosis humor, scherpe observaties en een scala aan onverwachte (fiets)avonturen. Benieuwd? Lees hoofdstuk 1 HIER alvast even en kijk rond op zijn website reismetgijs.nl

Het boek kost € 19,99. Bestellen kan via Gijs of ga naar uitgeverijelmar.nl

fietsboek

fietsboek

Genoeg uitdagingen onderweg

Wonderwielenaar – Erik van Lakerveld

Iets heel anders; voor liefhebbers van wielersport én geschiedenis: Wonderwielenaar van Erik van Lakerveld. Het boek vertelt het verhaal van Pim Kiderlen, de eerste wielerkampioen van Nederland en wegbereider voor de wielersport en coureurs als Jaap Eden. In 1885 reed Pim als gevolg van een weddenschap binnen 24 uur op een hoge bi (!) van Rotterdam naar Leeuwarden. De pas 17-jarige wielrenner doorkruist onder toeziend oog van ANWB-officials ons land in een tijdperk waarin de fiets een belangrijke rol in de sociale verhoudingen speelt. Erik van Lakerveld reconstrueert levendig de monstertocht van Kiderlen en schrijft over de ANWB als aanjager van het vroege wielrennen. Maar ook over de geografische verscheidenheid van ons land in ontwikkeling, de tegenstrijdige reacties op de moderne tijden, de betekenis van sport en de invloed van de media.

€ 19,95 meer informatie en bestellen kan HIER

fietsboek

Getekend verslag van wielerwedstrijden in Den Haag

fietsboek

 

Cyclopedia – Martin Strubreiter

Weer iets heel anders: Cyclopedia, een heerlijk koffietafel- en bladerboek. Vergaap je aan de meer dan honderd bijzondere fietsmodellen uit met name de 20e eeuw. De auteur heeft ze allemaal persoonlijk uitgeprobeerd bovendien. Je treft van alles wat: stadsfietsen, racefietsen, vouwfietsen, mountainbikes, kinder- en toerfietsen. Met modellen uit onder andere Frankrijk, Italië, Duitsland, Scandinavië, de Verenigde Staten, Nederland en België. Je leest de wordingsgeschiedenis van de fietsen en krijgt zo inzicht in de achterliggende gedachten van de ontwerpers. Met veel detailfoto’s en technische specificaties. De 2019-editie is een herziening van het in 2011 verschenen boek en is aangevuld met 15 modellen.

€ 19,95 meer informatie en bestellen kan HIER

fietsboekfietsboek

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.