Winterse fietstocht? 3 agendatips

0

Het einde van het jaar nadert, het koud buiten en we hebben maar een paar uur licht per dag – als het al echt goed licht wordt. De haard lonkt, de fiets misschien niet zo. Of wel? In beide gevallen: wat is er nou heerlijker als fietser dan het jaar afsluiten met een lekkere winterse fietstocht? Dan ga je voldaan het volgende decennium in. We hebben er drie voor je op de korrel. Em we horen graag van je of de haard lonkt of de fiets, zie onder..

Fietstocht in de winter

Midwinterhoorntocht – 29 december – Zevenaar

De klanken van de midwinterhoorn zijn de wegwijzer van deze sfeervolle wandel- en fietstocht van 6 of 14 kilometer. Een midwinterhoorn? Jazeker: een eeuwenoud Germaans blaasinstrument. Het blazen erop zou van oudsher de duisternis of demonen verjagen en/of fungeerde als vreugderoep of overgangsrite. Je gaat het horen op deze tocht, want die voert je langs verschillende blazersposten, al dan niet met vuurkorf en glühwein. Zo slinger je door het Liemerse landschap met uitgestrekte weiden en kleine boscomplexen. Een oase van rust waarin de hoorn klinkt. Door daarnaar te luisteren kun je de route al volgen. Klik HIER voor meer informatie.

Sportief in de natuur – 29 december – Heeze

Fietsen op z’n Brabants betekent starten met koffie of thee en appelgebak, dan ruim 48 of 36 kiometer fietsen over de Strabrechtse Heide of het waterrijke natuurgebied de Malpie, en afsluiten met een 3-gangen keuzemenu. Opstappen om 11.00 uur bij restaurant De Boschwachter in Heeze. Klik HIER voor meer informatie.

Sylvestertocht – 30 december – Apeldoorn

Onder begeleiding van gidsen die de streek goed kennen, organiseert het FietsGilde Apeldoorn een speciale Silvestertocht. Opstappunt is de parkeerplaats nabij zwembad Malkander, Dubbelbeek 56 te Apeldoorn. De route van zo’n 30 kilometer voert langs Beekbergen, Hoenderloo en Het Leesten waar bos, heuvelland en open veld elkaar afwisselen. Klik HIER voor meer informatie.

Fiets of haard?

Fietsen in de winter: de een gaat grif door – weer of geen weer – de ander houdt een seizoenspauze. Hoe zit dat bij jou? Fiets je door – en hoeveel dan – of niet? Of heb je een gulden middenweg gevonden? Laat het ons hieronder weten!

Fietstocht

De winterhoorn wijst je de weg rond Zevenaar

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.