Op de fiets naar Spakenburg voor de Wintermarkt

0

Op donderdag 12 december van 15.00 uur tot 21.00 uur is het authentieke centrum van Spakenburg het decor van de Wintermarkt. Leuk om even naartoe te fietsen! We tippen meteen een mooie route die langs Spakenburg leidt vanaf het zeker zo mooie Amersfoort. 

Museumhaven Spakenburg

Naast de museumhaven met verlichte silhouetten van de bottermasten worden cultuur en historie gemixt met gezellig shoppen en lekkere hapjes. De knusse sfeer is helemaal af zodra de avond valt en het dorp letterlijk oplicht door een sterrenhemel aan lampjes in de bomen. Stap even van je fiets en geniet van heerlijke gerechtjes bij de foodtrucks en op de verwarmde terrassen van het Spuiplein. Snuffel meteen even tussen de unieke winterse cadeautjes en ambachtelijk bereide producten op de markt.

Winterwonderland op de werf

De scheepstimmerwerf is omgetoverd tot een knus winterwonderland. Op deze historische werkplek schijnt een romantisch licht van olielampjes op handgemaakte houten decoraties, vintage boeken en kerstbomen. De glühwein wordt verwarmd boven een knisperend houtvuurtje en de stoere scheepsbouwer speelt een deuntje op zijn gitaar. Lees meer over de markt op de site van VVV Leusden.

Gratis fietsroute Amersfoort Spakenburg

Ontdek meteen ook het mooie historische Amersfoort (hieronder) met het Rondje Spakenburg van VVV Amersfoort. Een niet al te lange route met 28 km zodat je genoeg tijd over hebt om Spakenburg en Amersfoort te verkennen. En te genieten van de sfeer op de Wintermarkt!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.