Gazelle Ultimate C8+ HMB

0

Bericht vanuit Dieren: ‘​Koninklijke Gazelle krijgt in steeds meer internationale markten vaste voet aan de grond. Met de Ultimate heeft Gazelle voor het eerst een fiets in huis die wereldwijd een plaats op de fietspaden en wegen verovert. Deze elektrische fiets is binnen een paar maanden na de lancering uitgegroeid tot de op één na meest verkochte e-bike van Gazelle.’ Wat je noemt een ronkend persbericht.

Gazelle Ultimate C8+ HMB

Het 127-jarige Gazelle produceert ruim 250.000 fietsen per jaar. Daarvan is de helft elektrisch. Juist daarin zijn consumenten vandaag de dag het meest geïnteresseerd. Ook in het buitenland ontstaat steeds meer vraag naar de kwaliteitsfietsen uit Dieren. “Er is grote interesse voor de Dutch heritage op fietsgebied. ‘Ride like the Dutch’ is een inmiddels gevleugelde uitdrukking in landen waar men van de fiets graag een net zo vertrouwd vervoermiddel wil maken als in de Nederlandse samenleving. Het merk Gazelle wordt vaak in één adem genoemd met de Hollandse fietscultuur”, zegt productmanager Linda Slob.

Voor de internationale fietsmarkt

Voor Gazelle is succesvolle export inmiddels een speerpunt. In de productontwikkeling wordt daarom meer dan ooit rekening gehouden met de internationale kansen van een productontwerp. De Ultimate C8+ HMB, waarvan het design onlangs werd beloond met een iF Design Award, is snel uitgegroeid tot een echt internationale fiets die in het alle markten goed doet.

In de eerste drie maanden na de lancering in juni was deze e-bike goed voor bijna 15 procent van het totale aantal verkochte e-bikes van Gazelle wereldwijd. De fiets wordt in elf landen aangeboden. “De Ultimate collectie focust op drie pijlers: design, comfort en performance. De grootste succesfactor is de sportieve uitstraling, terwijl de fiets in werkelijkheid heel comfortabel rijdt”, zegt Slob. “Er is gekeken naar wensen en eisen in exportmarkten. De elektrische Ultimate collectie bestaat nu uit vijf modellen waarmee we de hele internationale markt kunnen bedienen. En binnenkort komen we met twee speed versies die bij uitstek geschikt zijn voor woon-werkverkeer”.

De Ultimate is uitgebreid aan bod gekomen in FietsActief 5 van dit jaar.

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.