Het NK Tegenwindfietsen komt eraan!

0

Wegvliegende petjes, verbeten koppen en momenten waarop letterlijk het snot voor de ogen wordt gefietst. Het zijn toonbeelden van de enorme wind op de Oosterscheldekering tijdens het jaarlijkse NK Tegenwindfietsen. Met de introductie van een stormbestendige riemen-vast-tribune en heuse vomit area is onlangs de zesde editie aangekondigd.

NK Tegenwindfietsen

Het NK wordt verreden drie dagen nadat de organisatie het signaal heeft gegeven dat het minimaal windkracht 7 gaat waaien uit het zuidwesten. Deelnemers trotseren de wind op een gewone, oerdegelijke fiets met terugtraprem en zonder versnellingen. Ze rijden op de Oosterscheldekering een 8,5 kilometer lang parcours.

200 Hollandse bikkels trotseren de ‘Dutch Mountain’ in hun uppie, 100 mensen doen mee aan de ploegentijdrit. Als het aan de organisatie ligt, doet iedere Nederlander in elk geval één keer in zijn leven mee aan deze oer-Hollandse krachtmeting. Als fanatiek stadsfietser of postbode kun je je er meten met (ex)topsporters.

NK Tegenwindfietsen

Oer-Hollands

De roergangers achter het evenement zijn zelf gepassioneerde liefhebbers van alles wat oer-Hollands. In het verleden bedachten ze al de Unox Nieuwjaarsduik. De organisatie koestert het imago van het NK dat het midden houdt tussen een Nieuwjaarsduik en een Elfstedentocht. De afgelopen edities laten zien dat deelnemers zich elk jaar beter voorbereiden op het evenement. De organisatie kan dan ook niet achterblijven. Bedenker en mede-organisator van het NKT Robrecht Stoekenbroek:

Elk jaar weer worden we ingehaald door de stormachtige realiteit van het evenement, maar ook door de lol die iedereen ervaart. Daar helpen we graag een handje bij. Grappenderwijs raadden we familie, fans maar ook de vele hobbyfotografen al eens aan om voor hun eigen veiligheid toch in hemelsnaam thuis te blijven. Met soms windkracht 11 in 2016 overigens geen gek advies. Ook het NKT reglement doet een duit in het zakje: alle deelnemers dienen voor de eerstvolgende volle maan gefinisht te zijn en braken mag, mits niet over andere deelnemers en bij voorkeur in de daarvoor aangewezen vomit area.

NK Tegenwindfietsen

Stormbestendige tribunes

Steeds meer mensen willen het dan ook een keer ervaren en de organisatie wordt het hele jaar door bestookt met verzoeken tot voorinschrijving en wildcards. Helaas zijn er maar 300 plekken voor de inmiddels bijna 11.000 potentiële deelnemers die zich op de Facebook pagina hebben aangemeld. Op deze pagina wordt de ‘We kriehen Sturm’ aankondiging gedaan, waarna iedereen zich hier zo snel mogelijk kan opgeven. Want vol = vol.

Voor de 300 gelukkigen en hun aanhang hebben we ook dit jaar weer genoeg ervaringen toegevoegd. Publiek zal zich veilig wanen op de stormbestendige, met beton en spanbanden verankerde tribunes, terwijl het stormorkest haar best doet boven de fluitende wind uit te komen. Voor de stoempers is er onderweg een vomit area ingericht en we hebben een wand met teruggevonden voorwerpen, met verrassende items van de afgelopen editie.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.