Fijne fietsbasis aan de kust: Qurios Bloemendaal

0

Je eigen huisje in de duinen! Een top uitvalsbasis voor mooie fietstochten door de Kennemerduinen: Qurios Bloemendaal aan Zee. Een kleinschalig park, mooi verscholen in de duinen, pal aan het fietspad en vlakbij het strand.

Je hebt bij Qurios Bloemendaal aan Zee de keus uit verschillende vakantiehuizen. De luxe Sea Houses zijn onze favoriet, vanwege de grote glazen pui die je ook met minder weer het buitengevoel mee laat pikken. Is de herfst nu toch echt geland en heb je geen zin om eropuit te gaan voor het avondeten? De eigen brasserie is een aanrader – houd ruimte over voor het dessert! Helemaal ideaal is de fietsverhuur, zo rijd je hier meteen de duinen in. Je zit hiervandaan zo in Overveen en Haarlem. De buitenplaatsen zoals het prachtige Landgoed Elswout zijn hier erg mooi, vooral in het najaar als de bomen kleuren. Neem onze streekgids mee, met een eigen fietsroute en tal van tips. Je bestelt ‘m hier!

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Of fiets het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in, je komt vanzelf langs het bezoekerscentrum, onderweg naar Overveen. Tussen de Noordzeekust en Haarlem, van Zandvoort tot IJmuiden, strekt het nationaal park zich uit over wel 3.800 hectare. Aan de oostrand wordt het begrensd door een parelsnoer van negen eeuwenoude buitenplaatsen. Aan de westelijke rand zie je juist een heel jong landschap van stuivend duin: duinen die door de wind worden gevormd, in speciaal daarvoor gegraven windsleuven. Grote grazers als Konikpaarden en een kudde wisenten houden het unieke duingrasland in stand. Op de site kun je een kaart met fietspaden downloaden!

Beeld: Linda Korsten

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.