Fietsroute door het Zwarte Woud: Badischen Weinradweg

3

Op 25 juli staat de opening voor de deur van de nieuwe bewegwijzerde Badischen Weinradweg. Deze fietsroute door het Zwarte Woud verbindt in ongeveer 460 kilometer de vijf wijnstreken van de regio Baden.

Fietsroute Zwarte Woud

In Grenzach start de Badischen Weinradweg. De route loopt over de Isteiner blok verder door het Markgräflerland. Tuniberg en Kaiserstuhl nodigen vervolgens in het noorden uit. Als alternatief kan de variant worden gekozen langs de oude binnenstad van Freiburg en het Glottertal. Door de wijngaarden van de Breisgau kom je aan in de Ortenau. Langs het kasteel Ortenberg fiets je verder richting Karlsruhe en Kraichgau in Bruchsal. Heidelberg verleidt je tot een lange pauze voor het fietspad in Laudenbach bij de Badischen Bergstraße eindigt.

fietsroute Zwarte Woudfietsroute Zwarte Woud

fietsroute Zwarte Woudfietsroute Zwarte Woud

Ideale e-bike route in Duitsland

Onderweg zijn er meer dan 300 wijnproducenten, wijncoöperaties en een aantal uitstekende wijnwinkels te ontdekken. Ook leuk: het Korkenziehermuseum – een kurkentrekkermuseum! Ook liggen ongeveer 40 distilleerderijen liggen in de buurt van de route, die likeur maken van lokaal fruit. Je slaapt onderweg bij wijngaarden, in een hotel of Bett + Bike accommodatie. Tal van e-bike oplaadpunten maken de route ook geschikt voor elektrische fietsen. Met meer dan 3.000 hoogtemeters en veel geasfalteerde wegen is dit een ideale route voor e-bikes!

fietsroute Zwarte Woudfietsroute Zwarte Woud

fietsroute Zwarte Woud

fietsroute Zwarte Woud

 

 

 

 

 

 

 

Deel.

Over de auteur

3 reacties

  1. Geen info over het feit of de route op kaart is te verkrijgen en ook geen link naar het punt waar de route is te downloaden voor GPS. Tevens zou het handig zijn om eventuele hotelovernachtingen te geven en verdere info of de bagage wordt vervoert enz. Of zie ik deze zaken over het hoofd??

  2. Linda Korsten op

    Beste Dick,
    De route is nog nieuw, er had al meer informatie voorhanden moeten zijn op de site waar we naar linken maar dat laat helaas op zich wachten. De bewegwijzering staat gepland voor het voorjaar, hopelijk is er dan ook meer bekend over de route, GPS en onderweghotels!