Het mooiste dorp van Nederland, mét fietsroute

0
het mooiste dorp

‘Uitzonderlijk gaaf’, zo oordeelde de jury van de kersverse verkiezing over Niehove

Volgens Elsevier Weekblad (EW) is het Groningse Niehove het ‘mooiste dorp van Nederland’. Nou, daar wil je natuurlijk wel een keer langs. Leuk: een FietsActief-route brengt je naar het uitzonderlijk gave dorpje waar ‘stilte heerst’. 

Het mooiste dorp? Niehove.

Voor het eerst dit jaar organiseerde EW de ‘Het mooiste dorp van Nederland’-verkiezing. Op zoek naar ongeschonden vergezichten stuitte het weekblad op aangenaam veel plekken zonder ‘smakeloze nieuwbouw’ of ‘verrommeling’. Uit duizenden dorpen en gehuchtjes wezen betrokken deskundigen en de redactie Niehove aan als het állermooist. Geroemd wordt het authentieke karakter van het dorpje, dat 269 inwoners telt en op een wierde ligt in een fraai landschap. Al met al een plek waar ‘stilte heerst’ en ‘visuele knusheid en geborgenheid ongeveer zijn uitgevonden’.

Fietsroute Schilderachtig Groningen

Leuk: met de route Schilderachtig Groningen uit het streekgidsje van FietsActief nummer 2-2016 kom je vlak langs het uitzonderlijk gave dorpje. Dit doe je door vanaf KP 61 even af te slaan naar KP 95, 83, 82, en 81. Een heen-en-weertje van totaal 13 kilometer. FietsActief-abonnees kunnen de route direct bekijken en downloaden. Op EW meer over de verkiezing én de elf runners-up – één uit iedere provincie. Deze zijn ook zeker de moeite waard. Voor een directe indruk van de winnaar bekijk je de video hieronder:

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.