Mooie fietstocht in Duitsland: van Trier naar Straatsburg

2

Op zoek naar een mooie fietstocht in Duitsland? De Saar-Elsass-fietsroute is een leuke route van Trier, de oudste stad van Duitsland, naar Straatsburg. Highlights langs deze mooie route zijn de bocht in de Saar, Villeroy en Boch en het barokke Saarbrücken.

Vlakke fietstocht

Langs de oevers van de Saar en de Moezel is het ontspannen fietsen. De Saar-Elzas-fietsroute leidt je zonder al te veel hoogteverschillen van Trier naar Straatsburg. Twee steden die een bezoek meer dan waard zijn. Stap ook even af bij de bocht in de Saar (Saarschleife), het bezoekerscentrum van Villeroy en Boch en maak een wandelingetje door het barokke Saarbrücken.

vlakke fietstochtvlakke fietstocht

Fietsroute vol bezienswaardigheden

De route is in totaal 280 kilometer lang en verleidt je iedere zoveel kilometer met weer een leuk plekje om even af te stappen. Denk bijvoorbeeld aan Porta Nigra in Trier, het middeleeuwse Saarburg, Vaubanstad Saarlouis en UNESCO-werelderfgoed Völklinger Hütte. Neem ook de tijd om een dagje te slenteren door Saarbrücken met de barokke Ludwigskerk en de Sankt Johanner Markt in de historische binnenstad. Straatsburg is een passend eindstation van deze historische route: dit is een UNESCO Werelderfgoedstad!

Beeld: Mosellandtouristik GmbH en Marcus Gloger/Tourismus Zentrale Saarland GmbH

 

Deel.

Over de auteur

2 reacties