3 Trein & Fietsroutes in Duitsland

0

Hellingen vermijden, je route inkorten aan het einde van een lange dag of bij slecht weer? Neem je fiets mee in de trein. Je plant het gemakkelijk met deze drie trein en fietsroutes in Duitsland rond Bielefeld – ten oosten van Münster.

Fietsroutes in Duitsland

Op de site BahnRadRouten vind je leuke tips voor fietsroutes in Duitsland rond Bielefeld waarbij je gemakkelijk de trein pakt met je fiets. Zonder dat je vooraf de afstanden precies moet plannen. Ook wanneer je moe bent, pech of slecht weer hebt helpen de regionale verbindingen je op weg.

   

Trein en fietsroute Teuto-Senne

De route Teuto-Senne is met 160 kilometer de kortste van de drie trein en fietsroutes. De route begint in de historische stad Osnabrück met zijn talrijke historische gebouwen en prachtige gevels. Je fietst door een schilderachtig landschap van heuvels en dalen langs het kuuroord Bad Iburg middenin het Teutoburger Woud, naar het vakwerkdorpje Bockhorst. In Bielefeld zijn de Sparrenburcht en de binnenstad een bezoek waard. De Senne, in het Paderborner Land rondom Hövelhof, bied je bloeiende heide, geurende dennenbossen en heldere beekjes. Het  eindpunt van deze route is de stad Paderborn, een prachtige oude universiteitsstad.

Trein en fietsroute Wezer-Lippe

De trein en fietsroute Wezer-Lippe is met een lengte van meer dan 300 kilometer veruit de langste van de drie trein en fietsroutes. De route leidt van de traditierijke hanzestad Bremen via Bielefeld naar Paderborn. Oude hanzewegen volgend, fiets je door de molenregio Minden-Lübbecke en de oude weversstad Bielefeld. Lippe, het land van Hermann met de heuvelruggen van het Teutoburger Woud, loopt over in het Paderborner Land. Via het grote viaduct van Altenbeken verloopt de route langs Bad Lippspringe naar Paderborn. Deze stad is met de dom, het stadhuis en andere bezienswaardigheden een indrukwekkend eindpunt van een zeer afwisselende fietstocht.

Trein en fietsroute Hellweg-Wezer

De ongeveer 275 kilometer lange trein en fietsroute Hellweg-Wezer begint in Soest, loopt langs de Hellweg door Sassendorf, Weternkotten en Waldliesborn. Je komt ook langs de bezienswaardige steden Rietberg en Rheda-Wiedenbruck. Pauzeren kun je weer het beste in Bielefeld. De route loopt verder door Lippe, waar Lemgo, Blomberg of Schieder met hun historische stadscentra zeker een bezichtiging waard zijn – net als kasteel Brake. Via het Schiedermeer brengt de route je naar Ludge vlakbij het bekende kuurbad Pyrmont. De route loopt verder door het Emmerdal en  bereikt uiteindelijk Hamelen.

Handig: Call a Bike van de Deutsche Bahn

Nog meer trein-fietsnieuws uit Duitsland: met Call a Bike van de Deutsche Bahn, een soort OV-fiets dienst, rijd je zo de stad in. Zo bereik je alle bezienswaardigheden snel en hoef je ook niet meer in de file te staan of op de bus, tram of metro te wachten!

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.