Fietsen rond Alkmaar: polders, natuur, duinen én strand

0
Alkmaar

Alkmaars buitengebied: gevarieerd & weids

Alkmaar ligt midden tussen de polders, natuur, duinen en het strand. De befaamde kaasstad is dan ook het vertrekpunt is van veel mooie fietsroutes. Deze uit FietsActief nummer 6 bijvoorbeeld. 

Route Alkmaar

De gratis streekgids bij FietsActief nummer 6 staat helemaal in het teken van Alkmaar, inclusief afwisselende route. Je rondje Alkmaar kan niet mis, want je begint in de stad en je komt er ook weer terug. Wellicht om in het bruisende stadshart nog een terrasje te pakken.

Daarvoor heb je rondgetoerd door schattige polderdorpjes zoals Schermerhorn, waar het ‘kleinste huisje‘ 27 m2 meet en waar een heel gezin woonde. Verder kom je onder meer langs het historische Museummolen, langs de inspirerende beeldentuin en het museum van Nic Jonk in Grootschermer, langs ‘het kleinste snoepwinkeltje’ van Bram & Aagie in Graft, en Museum In ’t Houten Huis in pittoresk De Rijp. Via Driehuizen en Stompetoren keer je vol verhalen terug naar Alkmaar.

En dán kun je kiezen. Trap je meteen door voor de andere lus, of bewaar je die voor de volgende dag? Het is een heerlijke duintocht die leidt naar Egmond aan Zee. Omgekeerd kan ook natuurlijk: eerst naar het strand en dan de polders door. Hoe dan ook telt de gehele route 70 kilometer.

FietsActief nummer 6 met streekgids en route Alkmaar bestel je HIER 

Alkmaar

De Alkmaarse binnenstad zit vol leuke afstapadressen

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.