Heerlijke tocht: fietsroute theetuinen door Waterland

0

Wat een heerlijk idee: een fietsroute langs theetuinen in het mooie Waterland, op steenworp afstand van Amsterdam. Geniet van het water, de boerderijen in de polder én van al het lekkers waar je van kunt snoepen.

Fietsroute theetuinen

Theetuin Overleek is een fijn plekje met een grote tuin aan het water (en lekkere taartjes!) vlakbij Monnickendam. Voor de lunch heeft de theetuin volop streekproducten zoals Ransdorper brie, lekker op zuurdesembrood van het Vlaamsch Broodhuys. Helemaal leuk: huur een fluisterbootje en vaar naar Broek in Waterland, ter afwisseling van het fietsen. Met een goedgevulde picknickmand aan boord natuurlijk – eigenaresse Marianne tipt je de leukste picknickplekjes!

Theetuinenroute Waterland

Theetuin Overleek is ook een van de theetuinen waar je langs komt met de Theetuinenroute Waterland. Stap onderweg even af voor huisgemaakte taarten, verse broodjes en verrukkelijke fruitsappen op de mooiste plekjes. Wie met de auto komt en de fietsen achterop heeft, kan de route beginnen vanaf het toeristische overstappunt nabij knooppunt 53. Bij Holysloot kun je een pauze inlassen bij Het Schoolhuis. Met het pontje verlaat je het schilderachtige dorpje. Het pontje vaart van half april tot en met juni en in september op zaterdag en zondag. In juli en augustus vaart het pontje dagelijks.

Fietsroute theetuin en theeschenkerij ‘t Einde

Na een uur fietsen (vanaf de start) zie je Theetuin Overleek. Aan de rand van het centrum van Monnickendam ligt ‘t Weeshuis, een zestiende-eeuws pand. Theetuin en theeschenkerij ‘t Einde in Zuiderwoude is het toepasselijke eindpunt van de route. Hier kun je op je gemak bijkomen van je fietsroute, met aan drie kanten vrij uitzicht over de weilanden. Alles wordt hier zelfgemaakt en dat proef je!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.