La Vigne à Vélo: wijngaardfietsen in de Var

0

Nieuw en nog volop in ontwikkeling: ‘La Vigne à Vélo’, fietsroutes langs wijngaarden in de Var. Nu een deel gereed is kun je op ontdekking in de streek Dracénie, waar je overal de typisch Provençaalse sfeer proeft.

‘La Vigne à Vélo’ is een project om een groot aantal plaatsen in het wijngebied rond Draguignan – de streek Dracénie – te verbinden via prettige fietspaden. Drie trajecten van het netwerk zijn inmiddels in gebruik. Het wordt in totaal zo’n 40 kilometer lang en heeft bij Draguignan aansluiting op de EuroVélo 8, oftewel ‘La méditerrannée à Vélo’.

   

Middagje slenteren door Draguignan

In Gravenstad Draguignan, de hoofdstad van Dracénie proef je de echte Provençaalse cultuur. Het ligt precies op het kruispunt van de Gorges du Verdon en de golf van Saint-Tropez. Alles speelt zich hier af rond de klokkentoren, leuk voor een middagje lui slenteren. Ook zijn er verschillende musea te bezoeken. Het heeft eerder de sfeer van een dorpje. Alles herinnert je eraan dat je in de Provence bent, van de gezelligheid van de markt tot de levendige sfeer in de kleine straatjes.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.