Nazomeren in de Loire: L’Indre à Vélo

0

De route L’Indre à Vélo heeft tussen Loches en Azay-leRideau leuke nieuwigheden. Zo kun je er historische gebouwen bezoeken met een HistoPad en Virtual Reality. Met het leuke dorp Chédigny en de grotwoningen langs de Indre een aanrader voor een mooie (na)zomer!

Loire fietsroute

Aan de route L’Indre à Vélo zijn vanaf dit jaar tussen Loches en Azay-leRideau belevenissen toegevoegd. Naast het bezoeken van historische gebouwen met een HistoPad en Virtual Reality, kun je er ook een tentoonstelling zien over Ludovic Sforza en een kunstroute volgen met werk van Piet.sO en Peter Keene. In de buurt ligt Chédigny – een dorp met het label Jardin Remarquable – en je kunt ook een bezoekje brengen aan de grotwoningen langs de Indre.

 

L’Indre à Vélo: kastelenfietstocht in de Loire vallei

De hele route is meer dan 200 kilometer lang en leidt over landwegen, van Azay-le-Rideau naar Jeu-les-Bois, via Chenonceaux. De tocht leidt je uitzonderlijke historische bezienswaardigheden in een van de mooiste valleien van de Loire. Je ontdekt onderweg het kasteel van Azay-le-Rideau, het kasteel van Chenonceau, het fort van Montbazon en de koninklijke stad Loches.

Klik HIER voor meer informatie 

Beeld: Loire Tourisme

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.