FietsActief 6-2019 mét streekgids Alkmaar

0

FietsActief 6

Met FietsActief nummer 6 kom je met de unieke route Zwolle langs de IJssel, het Zwarte Water en de Vecht. Inmiddels kun je ze uiteraard allemaal oversteken via een brug, maar gelukkig zijn de sfeervolle, oude veerpontjes er ook nog. Volg de dijk en je komt ze vanzelf tegen. Daarnaast kun je op fietssafari over de Veluwe, op zoek naar de Big Three, met de knooppuntenroute Hoenderloo.

Liever de grens over? In Burgenland tref je een heel ander Oostenrijk. Geen bergen, wel een fraai steppemeer. Geen koeien op almen, wel eindeloos veel vogels in eindeloze rietvlaktes. En geen winter- maar herfstsport: fietsen langs wijnen van de jonge oogst. En dichter in de buurt, fiets je ten westen van Brussel in het spoor van de wereldberoemde kunstschilder Pieter Bruegel de Oude en ontdek je zo het mysterieuze Vlaamse Pajottenland.

Tot slot staat de streekgids in het teken van Alkmaar en omstreken. Proef de historie in Graft en De Rijp, pik een terrasje in de sfeervolle binnenstad van Alkmaar en rol daarna je strandlaken uit bij het gezellige Egmond aan Zee. Da’s Noord-Holland op zijn best.

FietsActief nummer 6 ligt vanaf vrijdag 26 juli en kun je HIER bestellen 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.