Leuke lus vanaf de ViaRhôna: merenroute door de Savoie

2

Zoek je een mooie dagroute vanaf de ViaRhôna? Via fietsroute V63 kan je een mooi rondje maken vanaf de ViaRhôna door het voorgebergte van de Alpen, langs de meren, bergen en wijngaarden van de Savoie.

ViaRhôna

De ViaRhôna is een prachtige fietsroute die geschikt is voor elk niveau. Je rijdt langs de rivier de Rhône nagenoeg vlak door schitterende landschappen. Vanaf het Meer van Genève tot aan de Middellandse Zee ontdek je de rijke natuur en het erfgoed langs de oevers van de rivier. Je fietst afwisselend over ‘voies vertes’, paden die alleen voor fietsers bestemd zijn, en gedeelde routes. Het circuit van 815 kilometer kan verdeeld worden in etappes voor een ontspannen tocht door het hart van de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

ViaRhôna ViaRhôna ViaRhôna ViaRhôna

Fietsroute langs bergmeren vanaf de ViaRhôna

Fietsroute V63 neemt je in een grote lus mee vanaf de ViaRhôna door het voorgebergte van de Alpen (zie foto’s hierboven). Het traject is 45 kilometer lang en start in Chanaz met een stukje trein of boot, gaat langs het Lac du Bourget, het Lac des Marches en de Isère. Bij Grenoble en Valence pik je de ViaRhôna weer op. Een prachtige rit langs de meren, bergen en wijngaarden van de Savoie. Kijk op Cyclo Alpes en Chambery Tourisme voor meer informatie.

ViaRhôna ViaRhôna

Hangbrug voor fietsers aan de ViaRhôna

Nog een mooi nieuwtje: het is de bedoeling dat fietsers van de ViaRhôna hun zin krijgen en tussen La Balme en Virignin een hangbrug van het type ‘Himalaya’ zullen kunnen gaan gebruiken. Dat scheelt drie tunnels…! De brug had in juli klaar moeten zijn, maar is dat nog (lang) niet, begrepen we van een lezeres die onlangs ter plekke was. Nog even afwachten dus. Bekijk, hoe dan ook, hier vast het filmpje:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Leuk verslag over de route, maar ik zou graag zien dat er ook informatie gedeeld zou worden over overnachtingsmogelijkheden. ook is het mij niet duidelijk of het een rondrit is en je dus weer op de startlocatie terug komt en of daar ook parkeermogelijkheden voor de auto zijn. Ook mis ik de informatie of de route in GPX bestand is te downloaden.

  2. Linda Korsten op

    Hi Dick, de GPX info vind je via de link naar de Cyclo Alpes site: https://www.cyclo-alpes.com/equipements/veloroute-de-la-vallee-de-lisere-v63 De route loopt over in de ViaRhôna, het is dus geen rondrit maar je kunt ‘m als alternatief gebruiken mocht je die route fietsen. Meer info vind je ook hier: https://www.isere-toerisme.com/de-veloroute-v63-vallee-de-lisere, https://www.isere-toerisme.com/de-veloroute-v63-vallee-de-lisere (met campingtip) en https://www.frankrijk.nl/reports/v63-fietspad-bij-lac-du-bourget-annecy/ Hier vind je een pdf van de route met kaartje: https://www.ladrome.fr/sites/default/files/plaquette_vvv_vi_2017_07_12_rectoverso_au_format.pdf Chambéry is een leuke stad om een chambre d’hôtes op te zoeken. Fietsvriendelijke adressen vind je hier: https://www.cyclo-alpes.com/selection/hebergement-cyclo Veel plezier!