Duurzaam op pad – Vaude bike-uitrusting in Green Shape

0

Vaude

Ga je graag groen op pad? Dan is Vaude je merk. Want bij Vaude loopt het thema duurzaamheid als een ‘groene draad’ door de onderneming.

Vaude

Omdat het thema duurzaamheid complex is en naast de materiaalkeuze ook productiemethodes, energieverbruik, chemische processen en sociale factoren omvat, heeft Vaude met het eigen Green Shape Label een uitgebreide lijst met criteria ontwikkeld, die garandeert dat functionele producten die het label dragen, zo milieuvriendelijk mogelijk zijn vervaardigd. Om er zeker van te zijn dat de productie onder goede werkomstandigheden plaatsvindt, laat Vaude als lid van de Fair Wear Foundation (FWF) met leaderstatus regelmatig alle producenten door de onafhankelijke organisatie controleren.

100% PFC-vrij!

Vaude is erin geslaagd om het voor het milieu schadelijke fluorcarbon (PFC) volledig uit de waterafstotende uitrustingen in de regenkleding te bannen. Daarnaast worden talrijke materiaalvarianten, zoals gerecycled polyester uit PET-flessen, Tencel® of drirelease® Wool en gerecyclede en biogebaseerde materialen gebruikt. Het bluesign® systeem is een bijkomend belangrijk criterium voor een Green Shape-product. Als een soort reinheidsgebod staan hierbij een streng chemicaliënmanagement en energie-efficiëntie bijvoorbeeld op de voorgrond. Al met al zet Vaude zich in voor een betere wereld, zodat onze natuur behouden blijft voor toekomstige generaties.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.