Op de trappers rond Alkmaar: 9 tips

0

Alkmaar is een leuke bestemming voor een zomers weekendje weg. Leuke restaurants bij de vleet en je fietst zo naar het strand. Doe je voordeel met onze 9 insider tips!

Het Kleinste Huisje

Het Kleinste Huisje van Schermerhorn is het enig overgebleven tuindershuisje van het Schermereiland. Soms woonden meer dan tien personen in huisjes als dit! Op het erf staan picknicktafels met uitzicht op de
Eilandspolder en de Schermer molens.

City Inn

Hostels zijn niet meer wat ze geweest zijn – gelukkig maar! Bij King’s Inn vind je ook luxe kamers, compleet met bad op pootjes.

Snuffelen & shoppen in Egmond

Op minder dan tien kilometer van Alkmaar vind je het Noordzeestrand, met de gezellige badplaats Egmond aan Zee. Prima te bereiken op de fiets! Helemaal gezellig tijdens de braderie, in juli en augustus op de woensdagavond.

Samen smullen

Bij Hofman smul je samen van al het lekkers op tafel. Gezellig!

 

Strand in de stad

Stadsstrand De Kade vind je op de Noorderkade op Overstad, het nieuwe stadsgebied van Alkmaar. Origineel: huur een barbecue, compleet met picknicktafel!

 

1480 Food

Een wijnbar, restaurant en foodstore in één, mooi industrieel, met een rauw randje. In een prachtig historisch pand aan de monumentale Mient, in Alkmaars Oude Stad.

Betje Wolff

Zeker meepikken in de Beemster: het Betje Wolff Museum in de voormalige pastorie in Middenbeemster waar de feministische schrijfster woonde in de 18e eeuw. Met prachtig gerestaureerd schrijfkamertje!

SPRDLX

Een prachtige winkel met handgemaakte leren tassen en kussens. Neem meteen een kijkje in het open atelier.

Slapen in de tuin

Slapen bij een tuinontwerper! In de tuin achter de fortwachterswoning vind je twee appartementen, het Fortwachtershuisje en het Kwartier. Beide met privé terras. Het uitgebreide ontbijt geniet je natuurlijk in de romantische tuin!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.