Glamping & fietsen in de Dordogne: de Cahutte

0

Houd je wel van kamperen, maar ook van comfort, dan is glamping ideaal. De ‘Cahutte’ van Huttopia is bijvoorbeeld fijn: compleet met keukenhoek en badkamer. Kies voor een camping in de Dordogne en ontdek de mooie fietsroutes hier!

De Cahutte is een bijzondere accommodatie op palen. Het combineert het comfort van een houten chalet met het buitenleven van een tent. Beneden vind je het leefgedeelte met kitchenette, eethoek, badkamer, houtkachel en keukenblok. Boven is het slaapvertrek – onder tentdoek. Je valt in slaap met het geluid van tjirpende krekels. Handig: je fiets kun je mooi onder het afdak op je terras stallen. De Cahutte is een van de accommodaties die Huttopia in eigen beheer heeft ontwikkeld. Canvas & hout spelen de hoofdrol. Elk type moet passen in het natuurlijke landschap. En altijd vrijstaand, geen strakke rijtjes of directe buren.

Camping met fietsverhuur in de Dordogne

Op een mooi plekje midden in de bossen van de Dordogne ligt Huttopia Village Lanmary. Hier kun je zowel gewone als elektrische mountainbikes huren, leuk als je eens de bospaden op wilt. Je route gaat van start op de camping. Op je gemak de omgeving verkennen met je fiets of e-bike kan natuurlijk ook. Van Périgueux (Trélissac) tot aan de Gironde (Le Pizou) biedt het fietspad Voie Verte de la Vallée de l’Isle (V90) je meer dan 100 km fietsroutes langs de rivier. Ook de Voie bleue de l’Isle leidt je op de fiets langs de rijkdom van de Périgord.

Campingfilmpje: kamperen in de Périgord

Deze camping is vormgegeven in samenwerking met de Franse equivalent van Staatsbosbeheer. Je hebt er veel groen en ruimte rondom. Een leuke uitvalsbasis om de Périgord te ontdekken, met de grotten van Lascaux. Slenter door de typisch Franse binnenstad van Périgueux of ga met de SmartForest-app op avontuur in het bos. Er is ook een fijn zwembad en wellness ruimte. Elke dag is er een activiteitenprogramma met bijvoorbeeld iedere donderdag een streekproductenmarkt. Eerst even sfeerproeven? Hieronder vind je een fijn filmpje!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.