Midzomer fietsidee rond Markelo

0

Fietsvierdaagse Markelo

De langste dag van het jaar is weer bijna daar. Op vrijdag 21 juni begint de zomer. Dat de dagen dan langzaamaan weer korter worden laten we even nadrukkelijk buiten beschouwing. We denken uiteraard aan de vele mooie fietsdagen die je in de zomer voor de boeg hebt. Vier de midzomer daarom – met één of alle tochten van de Fietsvierdaagse Markelo bijvoorbeeld.

Fietsvierdaagse Markelo

De Fietsvierdaagse Markelo vindt plaats van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juni. Markelo, deel van de gemeente Hof van Twente, ligt in het uiterste westen van Overijsselse streek. Het dorp ligt tussen vijf heuvels in een prachtige fietsvriendelijke omgeving met glooiende essen en bosrijke gebieden.

Ieder jaar organiseert de Stichting Wielersport Markelo in de derde week van juni deze fietsvierdaagse. De stichting kent de omgeving als geen ander en het evenement is dan ook gewaarderd met twee NTFU-sterren.

Op basis van een bepijlde route en een duidelijke routebeschrijving fiets je 30,45 of 60 kilometer door de afwisselende natuurgebieden van Markelo en omgeving. Starten is dagelijks tussen 9.00 en 14.00 uur voor de 45 en 60 kilometer en tussen 9.00 en 15.00 uur voor de 30 kilometer. Dit doe je bij Restaurant Het Wapen van Markelo aan de Grotestraat 3. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor dagdeelname. Nu nog hopen op een echt midzomerweertje!

Fietsvierdaagse Markelo

Piekfijne pauze tussen nieuwsgierg pluimvee

Fietsvierdaagse Markelo

Gezellige boel bij de startplaats

Fietsvierdaagse Markelo

Twente: landelijk en weids, rust en ruimte

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.