Zomertip: ga eens op fietsvakantie naar Sussex

0

In het zuidoosten van Engeland vind je de regio Sussex. Vanaf Dover rijd je er met de auto in 2 uur naartoe. Krijtrotsen, bruisend Brighton en fijne fietspaadjes: een super bestemming voor een zomerse fietsvakantie.

Glooiend groen, plattelandsweggetjes, mooie tuinen, landgoederen en bossen: Sussex is heerlijk landelijk. Maar het is vooral de kust die hier zo bijzonder is. In de bruisende metropool Brighton vind je veel leuke plekjes om een hapje te eten en kun je een middagje langs bijzondere winkeltjes slenteren. Een nieuw hotel hier is Hotel Indigo Brighton, dichtbij het leuke North Laine en Brighton Station. 

Op de fiets naar de Seven Sisters

Krijtrotsen zijn typerend voor deze regio. De Seven Sisters tussen Brighton en Eastbourne zijn de mooiste: vanaf het uitzichtpunt Seaford Head zie je zo zeven uitstekende kliffen op een rijtje. De toegang tot het Seven Sisters Country Park is gratis en er is een bezoekerscentrum met restaurant in een 18de-eeuwse schuur bij het plaatsje Seaford. 

 

Fietsroutes in Sussex

Een overzicht van mooie fietsroutes door Sussex vind je hier. Rijd bijvoorbeeld de Cuckoo Trail van Polegate naar Heathfield – een van de beste fietstochten van het land volgens The Guardian. Een breed, vlak fietspad over het traject van een voormalige spoorlijn leidt je dwars door het groen. De National Cycle Network Route 2 dwars door Zuidoost-Engeland is een leuke route om in dagtochtjes op te delen. De boulevard van Worthing maakt deel uit van de route. Je kunt ‘m blijven volgen langs de kust, door Worthing, Lancing, Shoreham-by-Sea en nog verder. Veel fietspad, veel leuke plekken om af te stappen onderweg en helemaal vlak.

Slag bij Hastings

Het gebied staat ook bol van de historische bezienswaardigheden. De slag bij Hastings in 1066 is een van de beroemdste veldslagen uit de geschiedenis van Engeland. Bezoek in Hastings ruïnes, abdijgebouwen en een bezoekerscentrum om er meer over te weten te komen. Hier kun je ook weer een stuk fietsen van de NCN Route 2: vanaf de de Jerwood Gallery in de oude binnenstad van Hastings naar het De La Warr-paviljoen in Bexhill. Het gedeelte aan het strand is prachtig rond zonsondergang!

 

 

 

 

 

Beeld: Visit Britain

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.