3x de leukste campings met een Trek-in

0

Zo handig, die trekkershutten als je op fietsvakantie bent. Geen gesleep en gedoe met kampeerspullen, je kunt er koken en je trekt de volgende ochtend gewoon de deur achter je dicht. Op steeds meer plaatsen vind je de luxere design variant: de Trek-in. We hebben de drie leukste campings voor je uitgezocht!

Natuurcamping de Lemeler Esch

Deze mooie camping vind je in het Overijssels Vechtdal, aan de voet van de Lemelerberg. Als je ’s avonds bij bent gekomen van het fietsen wandel je dus gemakkelijk nog even de natuur in. Met zwembad, zwemvijver en boscafé echt een zomers plekje. Ze verhuren ook fietsen. Een fijne tussenstop aan de Vechtdalroute, een landelijke fietsroute van 245 km langs de Vecht door Nederland en Duitsland.

Leuk: bekijk hieronder de video, de eigenaresse van de camping neemt je mee op een fietsrondje langs Ommen en Lemele!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

It Dreamlân: droomplek in Friesland

In het noorden van het land vind je It Dreamlân, op een droom van een plek midden in de natuur. Fiets – of pak een van de Canadese kano’s! – naar Dokkum voor een terrasje. Het lievelingsrondje op de fiets van eigenaar Robert start bij de camping: het Rondje Lauwersmeer. Een gevarieerde route van 45 kilometer door het Nationaal Park, de haven van Lauwersoog en het gezellige dorp Zoutkamp. Je ontdekt ook een mooi zigzaggend fietspad tussen de rietstengels door.

Natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe

De Voscheheugte ligt op een prachtplek in Drenthe: pal tegenover het Mantingerzand, tussen de heide en velden, bossen en stuifzandgebieden. Achteraan op het terrein staan drie duurzame Trek-ins. Extra leuk bij de Voscheheugte is het gezellige Eethuisje. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel, high tea en diner. Ze hebben een handvol fietsen te huur, informeer daar meteen naar als je boekt. Natuurmonumenten heeft een mooie fietsrondje uitgezet bij het Mantingerzand: de fietsroute natuur bij Mantinge.

Duurzame trekkershut

Een Trek-in is een duurzame variant van de trekkershut: een verantwoorde en luxe kampeergelegenheid in een strak design. De Trek-in is onderdeel van het netwerk van Trekkershutten. Ze zijn per nacht te boeken en geschikt voor vier tot zes personen. De Trek-in is licht, ruim en bestaat uit duurzame materialen. Ook worden er materialen uit sloopprojecten in gebruikt. Op het certificaat kun je precies zien wat de herkomst is van de gebruikte materialen, leuk! Grote ramen aan de voor- en achterzijde brengen de natuur heel dichtbij en het warme hout geeft een gevoel van geborgenheid.

Je vindt deze adresjes op bijzonderecamping.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.