Nouvelle-Aquitaine: fietsen in Zuid-West Frankrijk

0

Ga eens op ontdekking in Zuid-West Frankrijk. De Nouvelle-Aquitaine is de grootste en meest diverse regio van Frankrijk. Je vindt hier adembenemende natuur, bruisende steden, cultureel erfgoed, een kustlijn van maar liefst 750 kilometer en idyllische eilanden. Bijzondere accommodaties maken je vakantie helemaal af – samen met de gastronomie en de wijnen.

Nouvelle-Aquitaine voor fietsers

In Nouvelle-Aquitaine is fietsen de nationale sport. In de bossen van Les Landes, in de Perigord-Limousin, langs de kust, overal vind je fietspaden. De jaagpaden langs het Canal des Deux-Mers zijn een aanrader: je kunt helemaal doorfietsen van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee. De Vélodyssée en Scandibérique doorkruisen de regio van noord naar zuid.

Île de Ré: 110 kilometer aan fietspad

De beste manier om ‘het witte eiland’  Île de Ré te verkennen is op twee wielen. De fietspaden nodigen je uit om dit eiland voor de kust van La Rochelle helemaal rond te trappen. Smalle paden leiden je langs lage huisjes met groene luiken en stokrozen voor de deur. Er zijn 10 charmante dorpen te ontdekken, in Saint Martin kun je leuk shoppen op de kade, je kunt er picknick in de dennenbossen en allerlei streekproducten proeven, van Cognac tot bier, jam en oesters. Meenemen voor thuis: Pineau, een typische drank uit de Charentes, gemaakt van druivenmost met een scheutje Cognac.

Fietsroutes door Franse natuurgebieden

Aan de kustlijn tussen La Rochelle en Rochefort (leuke plaatsen om mee te pikken!) vind je de 192 hectare van het natuurreservaat van Marais d’Yves. Moerasland en rietvelden herbergen en rijk gevarieerde flora en fauna. Je kunt hier veel vogels spotten, want het moeras ligt op een van de belangrijkste migratieroutes. Op een begeleide fietstocht door het natuurgebied leer je er alles over.

De duinen van Hourtin op de fiets

Op een uur rijden van Bordeaux vind je het afwisselende natuurreservaat Dunes et Marais d’Hourtin. Strand, bos, meren, duinen en moerassen: hier valt heel wat te ontdekken. Je kunt het natuurgebied verkennen met bewegwijzerde fietsroutes te voet, te paard of met de fiets, vanuit Contaut, Piqueyrot of Hourtin Plage. Stap even af bij het natuurleerpad van Contaut Lagune, waar je het moeras oversteekt met een houten platform.

Beeld: CRT de Nouvelle Aquitain

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.