Da’s handig: fiets-kampeervakantie zonder koken

0

Geen zin om na een dagje fietsen en opzetten van je tent nog je eigen potje te koken? Hoeft ook niet. Op steeds meer Franse campings kun je half- of zelfs volpension kamperen. Hoteldiensten voor kampeerders, dat is nog eens handig als je op fietsvakantie bent.

Volpension op fietsvakantie

Vakantiegangers verwachten steeds meer luxe van een camping. Een fijne aanbieder van luxe kampeervakanties is Les Castels, een Franse keten van campings op bijzondere plekken. Het netwerk van particuliere campingeigenaren bestaat al 60 jaar dus ze kennen de ’tricks of the trade’. De landgoederen van Franse kastelen en buitenhuizen geven ook al meteen een vleugje luxe.

Kamperen inclusief ontbijt en diner

Kampeerders kunnen nu op steeds meer locaties voor een vast tarief te genieten van een ontbijt en diner. Verse croissantjes en stokbrood worden elke ochtend voor de tent gezet en ’s avonds is er een tafel geserveerd in het campingrestaurant. Bij een volpension-arrangement krijg je ook nog een picknickmand met lokale specialiteiten mee voor de lunch, ideaal als je de hele dag op pad bent met de fiets.

 

 

Premium-service op de camping

Je kunt het nóg wat luxer maken met de Premium-service voor extra ruime staanplaatsen (tot 340 m2) met goede Wifi, ligstoelen, een parasol, een barbecue en koelkast klaar. Ook is er soms privé-sanitair beschikbaar. Kosten: vanaf €70 extra per week.

 

Glamping in Frankrijk

In de glamping-accommodaties was het bestellen van een vers ontbijtje of een diner bij kaarslicht al mogelijk. Les Castels heeft een steeds uitgebreider aanbod van luxe en verrassende huuraccommodaties. Zoals spectaculaire boomhutten, chalets op palen, ecolodges of drijvende huisjes. Van buitenaf zien die er romantisch eenvoudig uit, maar van binnen zijn ze van alle gemakken voorzien. Met eigen badkamers, klaarliggende handdoeken en opgemaakte bedden bij aankomst.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.