Zomerinspiratie: expo Frankrijk aan zee (met gratis fietsroutes!)

0

De Franse kust blijft een belangrijke reden om ieder jaar weer naar Frankrijk af te reizen. Wie de poëtische foto-expositie van kunstenares Maia Flore ziet begrijpt waarom. Krijg jij er ook zin van om vandaag nog je koffer te pakken en af te reizen naar Frankrijk? Scroll dan even door naar beneden voor tips en gratis fietsroutes!


Expositie Maie Flore te zien bij Bombarie in Amsterdam

Het artistieke fotoproject is van vanaf vandaag tot 3 juni 2019 te bekijken in eetcafé en cultureel broeinest Bombarie in Amsterdam. Vijftig foto’s, vier films en meer dan twintig videoclips laten je ‘meereizen met de zon’ vanaf de kusten van Corsica tot in het noorden van Frankrijk. Fotografe Maia Flore heeft met veel humor en fantasie de Franse stranden op een andere manier in het zonnetje gezet, met veel aandacht voor de landschappelijke en culturele rijkdom van de Franse kustlijn. De expositie ‘Imagine France by the sea’ is gratis toegankelijk. Een voorproefje van de expositie vind je hier.

Fietsvakantie naar de Franse kust

In totaal komen 26 Franse kustplaatsen terug in dit artistieke promotieproject. Je zou er zomaar zin van krijgen om naar Frankrijk af te reizen. Sla jij ook meteen aan het plannen? Kijk hier voor informatie in het Nederlands over fietsen in Normandië. Liever hellinkjes trekken in de mediterrane omgeving van Corsica? Dat kan ook, zo is hier te lezen. Aan de Côte d’Azur kun je zelfs onderwater fietsen: aquabiken, in de idyllische omgeving bij de port de Beaulieu, de haven in Beaulieu-sur-Mer.

Gratis fietsroutes door de Alpes-Maritimes

Ben je op zoek naar gratis fietsroutes door de Alpes Maritimes, klik dan hier. In het regionale natuurpark van de Préalpes d’Azur en in de omgeving van Nice zijn vijf fietsroutes uitgezet. Buiten de indrukwekkende landschappen ontdek je onderweg ook de bijzondere geologie en de geschiedenis van de regio. Plus natuurlijk de lokale gastronomie!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.