Het ontdekken waard: 15 nieuwe fietsroutes in het Ruhrgebied

2

Zin in een weekendje fietsen in Duitsland? Wat dacht je van het Ruhrgebied? Hier vind je 15 nieuwe fietsroutes, verspreid door de hele regio en telkens weer met een ander thema. De routes staan online en lopen vaak in een rondje, ideaal voor dagtochten. En je volgt ze gemakkelijk met het nieuwe knooppuntennetwerk!

Zo heb je de ‘Haldenglück’ (Hoop Geluk) route, waarbij je vanaf de verschillende slakkenbergen spectaculaire uitzichten over de Ruhr metropool hebt. De ‘Landpartie’ (landelijk feest) brengt fietsers juist langs boerderijen en heidevelden.

Online fietsroutes op basis van knooppunten 

De lengtes van de zogenaamde ‘RevierRouten’ variëren van een ontspannen 30 kilometer tot een ambitieuze 70 kilometer. De meeste tochten zijn ongeveer 50 kilometer lang, volgens de lokale fietsersbond de optimale lengte voor dagtochten. Alle tours maken gebruik van het nieuwe knooppuntennetwerk. De routes inclusief de gpx-download zijn te vinden op deze website.

Industrieel erfgoed in het Ruhrgebied 

Het Ruhrgebied is uit aan het groeien tot een van de toonaangevende fietsbestemmingen in Duitsland, met een uitstekend netwerk van fietspaden over oude spoorwegen en langs indrukwekkend industrieel erfgoed. Het Ruhrgebied op de vijfde plaats staat in de ranglijst van ADFC (Duitse fietsersbond) van de meest populaire fietsregio’s. De RuhrtalRadweg staat op de derde plek in de ranglijst van populairste lange-afstandsfietsroute in Duitsland. Daarnaast ontving deze route vier sterren voor kwaliteit. Andere interessante routes door het gebied zijn de Romer-Lippe-Route en de Route van de Industriecultuur. Die laatste laat fietsers in één tocht kennismaken met alles wat het Ruhrgebied bijzonder maakt: de vele industriële monumenten.

 

Beeld: Ruhr Toerisme    

 

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Liesbeth Harrewijn op

    Beste Linda,

    In jouw artikel ‘Het ontdekken waard: 15 nieuwe fietsroutes in het Ruhrgebied’ staat dat deze routes inclusief gpx-download te vinden zijn op ‘https://www.ruhr-tourismus.de/radrevierruhr/?usersource=rad’. Daar zie ik wel informatie over tochten maar niet de routes + downloads. Kan je me vertellen waar ik die kan vinden?

    Alvast bedankt,
    Liesbeth