Rijd eens de kersenroute in sprookjesregio Nordhessen

0

Nordhessen, het gebied waar de gebroeders Grimm hun beroemde sprookjes schreven, is een prachtige fietsregio. Rijd eens een bijzondere thematocht en kies voor de kersenroute. Helemaal leuk in het voorjaar met al die bloesem, maar ook heerlijk als de kersen straks aan de bomen hangen.

Bloesemfietsroute in Duitsland

De regio rond Witzenhausen in Vrouw Holle Land is het oudste kersengebied van Duitsland. Vrouw Holle schudde dan wel een kussen uit waardoor het ging sneeuwen, het had net zo goed kersenbloesem kunnen zijn wat ze uitstrooide. In het voorjaar veranderen duizenden kersenbomen het hele gebied in één geurige witte zee van bloesem. De kersenbloesem is prachtig per fiets te ervaren met de 22 kilometer lange Kirschradweg. Deze leidt langs oude kersenbomen en boomgaarden die nu nog in bedrijf staan. De route bestaat overwegend uit verharde fietspaden en landwegen. Onderweg kun je bij verschillende boerderijen afstappen om iets lekkers te proeven, gemaakt van kersen.

Tip: actuele bloesemstand

Kijk hier voor de actuele stand van de bloesem. Er is zelfs een bloesemtelefoon die je kunt bellen. Zijn ze al uitgebloeid? Even wachten tot straks de kersen te proeven zijn, dat heeft ook zo zijn charme…! Kijk hier voor lekkere producten met kersen die in de regio te krijgen zijn. Een overzicht van leuke adresjes om even af te stappen onderweg vind je hier.

Beeld: Toerismus Grimm Heimat & kirschbluetefrauholle.land

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.