Nog even naar Bali in het Museum Volkenkunde

0

Heb je de grote tentoonstelling BALI – Welcome to Paradise al gezien in Museum Volkenkunde? Je hebt nog de kans, de expo loopt t/m 26 mei! Leuk om mee te pikken met onze eigen gratis fietsroute, in de streekgids Delft & Leiden.

Bali staat bekend als paradijselijk vakantie eiland en verleidelijke reisbeschrijvingen garanderen je een droomvakantie. Dat is alleen niet het complete verhaal. Museum Volkenkunde presenteert Bali aan de hand van de beroemde volkenkundige collectie en ontmoetingen met diverse eilandbewoners.

Zo maak je kennis met een hindoeïstische priester die tradities en rituelen in stand probeert te houden en met de activistische kunstenaar Made Bayak die de plasticproblematiek onder de aandacht brengt. Kom meer te weten over de koloniale tijd en hoe de opkomst van het toerisme daarmee verbonden is. Ontdek hoe het paradijs onder druk staat, maar dat de cultuur nog springlevend is.

Gratis fietsroute Leiden en kortingsbon Museum Volkenkunde

Maak er een compleet dagje uit van (of een heel weekend!) en fiets meteen onze eigen gratis fietsroute, in de streekgids Delft & Leiden. Het gidsje is gratis bijgevoegd bij nummer 2/2019 en je vindt er ook tal van tips in voor leuke adresjes om te slapen en te eten. Mét bovendien een leuke kortingsbon voor Museum Volkenkunde! Heb je het gidsje niet? Je kunt ‘m hier bestellen!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.