Bike + Wine: nieuwe wijnfietstocht in Ticino 

0

Bike & Wine, de nieuwe wijnfietstocht in Ticino, leidt je door de regio Mendrisiotto. Dit is het grootste wijnbouwgebied van Ticino met veel beroemde wijnproducenten, maar ook tal van kleine wijnkelders. En er valt nog veel meer te genieten voor fijnproevers in het zonnige zuiden van Zwitserland.

Begeleide fietstocht door de wijngaarden

Ontdek de wijngaarden van Mendrisiotto op de fiets met de nieuwe Bike & Wine tour in de Mendrisiotto streek, een keer in de maand van april tot oktober 2019. Je fietst bergaf, van wijngaard naar wijngaard, waar je afstapt om een hapje te eten of wijn te proeven. Je bezoekt ook Pierwalter Trapletti in Coldrerio wiens ‘Merlot Barrique Ticino Doc 2012’ in 2017 werd uitgeroepen tot beste Merlot van de wereld. De tour start en eindigt in Balerna, waar je aan het eind van de dag een wijnproeverij met proeverijen van regionale producten wacht. De tour kost 75 Zwitserse frank per persoon en is inclusief de gids, het bezoek van twee kelders, proeverij van zes wijnen uit de regio met typische producten, kazen en worsten uit de Mendrisiotto. Fietshuur (met helm) is ook inbegrepen. Geplande data in 2019: 27 april, 11 mei, 15 juni, 13 juli, 24 augustus, 14 september en 26 oktober.

Cantine Aperte: bezoek de wijnkelders in Ticino

Ook de goede Merlot-wijnen uit Ticinozijn geen geheim meer. Veel wijnkelders zijn ook prachtige gebouwen, midden in idyllische wijngaarden. In 2019 openen de Ticino wijnmakers voor de eerste keer hun wijnkelders voor twee weekenden. Bijna 80 wijnhuizen nodigen je uit om een kijkje te nemen en natuurlijk te proeven, op 25-26 mei in Sottoceneri en 1-2 juni in Sopraceneri voor de Dag van de Open Kelders (Cantine Aperte). In veel wijnhuizen kun je ook terecht voor lunch en diner met lokale producten.
Boerderijterras met uitzicht
Neem na een mooie dag op de fiets de tandradbaan omhoog naar de Monte Generoso voor een 360 ° panorama van de meren, Lugano, de Povlakte en de Alpen. Eet meteen een hapje vlakbij bij Alp Clericetti, waar Marisa en Adriano Clericetti een almboerderij bestieren  – de vijfde generatie al op deze plek. De boerderij is de thuisbasis van een tiental koeien en ongeveer twintig geiten en schapen. Ze produceren de formaggini die typerend zijn voor de Muggi-vallei, die ook in Ticino bekend staat als ‘Büscion’. Op het kleine terras met uitzicht op de vallei onthaalt Marisa Clericetti je op eigen producten en andere lokale vleeswaren en kazen, met een glas Merlot uit Mendrisiotto.
Beeld: Ticino Turismo

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.