De populairste fietsroute van Duitsland?

0

Weser-Radweg
De Weser-Radweg is de populairste Duitse fietsroute van 2018, aldus de Duitse fietsersclub ADFC. De basis hiervoor? Een online enquête onder 7.500 Duitsers die vorig jaar op fietsvakantie gingen in eigen land.

Weser-Radweg

Volgens de ADFC is het geen toeval dat de Weser-Radweg dit keer als populairste fietsroute is gekozen. Er is de afgelopen jaren veel geld en energie gestoken in het verbeteren van de kwaliteit en het routeverloop. Fietsers stellen goede en brede fietspaden bijzonder op prijs. Daarnaast is het belangrijk dat de fietsroute duidelijk gemarkeerd is. Maar ook dat het gemakkelijk is om informatie te vinden. De Weser-Radweg vervult die wensen blijkbaar uitstekend. Even wennen voor de Elberadweg, die voerde 14 jaar lang de jaarlijkse top tien aan. Nieuw in de Top 10 zijn de Bodensee-Radweg en de Bodensee-Königsee Radweg.

Leuk: Fietsvakantie Duitsland biedt voor alle routes uit de top tien fietsreizen aan (behalve de Bodensee-Königsee Radweg).

Top 10

Top 10 van de populairste Duitse fietsroutes in 2018 volgens de ADFC

1. Weser-Radweg
2. Elberadweg
3. RuhrtalRadweg
4. Donauradweg
5. Bodensee-Radweg
6. MainRadweg
7. Mosel-Radweg
8. Rheinradweg
9. Ostseeküsten-Radweg
10. Bodensee-Königsee Radweg

Weser-Radweg

Weser-Radweg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.