Boerderijenfietstocht: langs scholtegoederen in de Achterhoek

0

Je vindt ze alleen in de oostelijke Achterhoek: scholtengoederen. Ontdek het verhaal van deze bijzondere boeren met de Boerderijenfietstocht op 18 mei 2019. Onderweg vertelt de boswachter je meteen over de rijke natuur.

Scholtegoederen zijn typerend voor de oostelijke Achterhoek. Een ‘scholte’ was een vertegenwoordiger van een landheer. De benaming is in de loop der tijd uitgegroeid tot een eretitel voor welgestelde boeren met grootgrondbezit in de oostelijke Achterhoek. Het bezit van deze boeren wordt aangeduid met de term ‘scholtegoed’. Met deze excursie ga je op ontdekking rond Winterswijk. Omdat de scholtengoederen wat ver uit elkaar liggen is een fietstocht de ideale manier om er in één dag zoveel mogelijk te zien. Onderweg vertelt de boswachter je alles over de bijzondere scholtenboeren. Geniet van de mooie, oude boerderijen en de rijke natuur er omheen. Reserveren is noodzakelijk! Een kaartje reserveren kan rechtstreeks via de site van Geldersch Landschap & Kasteelen, klik hier.

  

Tijd: start om 10:00 uur. Duur: ca. 5 uur. Afstand: ca. 50 km.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: de tocht is ruim 50 km lang, houd hier rekening mee! Neem iets te eten en te drinken mee voor de lunch onderweg.
Startlocatie: parkeerplaats Berenschots Watermolen, Wooldseweg 74, 7108 AB Winterswijk Woold.

Beeld: Geldersch Landschap & Kasteelen & Toerisme Achterhoek

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.