Bloesemfietstocht in de Betuwe

0

In Japan vieren ze in april Hanami, het bloemenkijkfeest of kersenbloesemfeest. Picknicken onder een bloesemboom is dan wat je doet. Met manden vol lekkers genieten van het voorjaar.

Hier in Nederland vier je natuurlijk op op de fiets een bloesemfeestje. Op zaterdag 20 april 2019 bijvoorbeeld. Want dan kun je mee met een bloesemfietstocht van Tricht naar Landgoed Waardenburg en Neerijnen, eigendom van Geldersch Landschap & Kasteelen. Lekker rijden door de bloeiende Betuwe!

Bloesemfietstocht

Kom genieten van de Betuwe als de bloesem op zijn mooist is. De boswachter fietst samen met je via Tricht en landgoed Mariënwaerdt naar landgoed Waardenburg en Neerijnen. In het parkbos maak je een wandeling met aandacht voor de historie, de weelderige begroeiing en de waterhuishouding. Daarna gaat de route weer terug naar Tricht. De totale afstand bedraagt circa 35 kilometer. Reserveren is noodzakelijk!

Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Landgoed Waardenburg en Neerijnen liggen in een uiterwaard langs de Waal. Je vindt er enorm veel verschillende planten. En ook twee huizen, een parkbos, boomgaarden en weilanden, deels omgeven door houtwallen en loofbos. Van kasteel Waardenburg is de stichtingsdatum bekend: op 2 augustus 1265 werd er toestemming gegeven om een toren te bouwen. Het huidige kasteel dateert uit de 17e eeuw. In het kasteel zijn nog veel authentieke elementen te vinden. Huis Neerijnen werd rond 1350 gebouwd, maar rond 1600 vervangen door een nieuw huis (nu het gemeentehuis). In 1922 ontwierp de bekende landschapsarchitect Leonard Springer een plan in landschapsstijl voor het parkgebied tussen beide kastelen. Dit plan werd destijds gedeeltelijk uitgevoerd en werd in de jaren 80 alsnog voltooid.

Praktische info

De tocht start om 10.00 uur, duurt circa  6 uur en is ongeveer 35 kilometer lang.
Deelname kost vijf euro per persoon, kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.

Opmerkingen: onderweg kun je ervoor kiezen om een zelf meegebrachte lunch te nuttigen of – op eigen kosten – gebruik te maken van de horecagelegenheid in Stroomhuis Neerijnen.
Geen eigen fiets? Huren kan via De Hoenderik: 0345-576710.
Startlocatie: Fruitbedrijf De Hoenderik, Lingedijk 180, 4196 HE Tricht
Informatie: Bert Idsingh, 06-250 738 21.
Reserveren doe je HIER

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.