Wat vind jij van scooters?

1
Scooter

Een scooter kan ook leuk zijn. Als-ie stilstaat in een pittoresk Italiaans straatje bijvoorbeeld, en je daar op je gemak langsfietst

Onlangs onderzocht Veilig Verkeer Nederland (VVN) waar Nederlanders een onveilig gevoel van krijgen in het verkeer. Wat blijkt? Het gedrag van andere verkeersdeelnemers geeft ons het meest onveilige gevoel.

Scooters

Hoewel we ons in het verkeer over het algemeen veilig voelen, toont het onderzoek aan dat het gedrag van andere verkeersdeelnemers ons het meest onveilige gevoel geeft. We doen het onszelf en anderen aan. Respondenten noemden het meest vaak dat ze ongemakkelijk werden van: te hard rijdende auto’s, het rijgedrag van scooters, onveilige oversteekplaatsen en appende automobilisten.

Weggebruikers geven bovendien veel vaker aan dat zij een onveilig gevoel krijgen van te hard rijdende scooters. Bijna de helft van de weggebruikers ervaart dit. Hetzelfde onderwerp werd ook in 2016 onderzocht. Het onveilige gevoel in de eigen buurt door te hard rijdende exemplaren blijkt sterk toegenomen. Met 36 procent – van 5 naar 41 procent. Bekend is dat scooters nog steeds worden opgevoerd en daarmee harder kunnen dan is toegestaan. Ook geluidloze elektrische varianten, die je dus nauwelijks hoort aankomen, kunnen hebben bijgedragen aan deze stijging.

We zijn benieuwd naar hoe jij scooters in het verkeer ervaart. Heb je last van ze en hoe komt dat? Of misschien heb je een tip om scooterstress te verminderen? Laat hieronder een reactie achter, we horen graag van je!

 

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. ja herken de “overlast” van scooters, maar zij zijn niet de enige!
    Gelukkig zijn er ook verkeersdeelnemers die zich niet asociaal gedragen.

    Ik merk tegenwoordig zelfs dat scooters tegen het verkeer in rijden op fietspaden, een fenomeen dat door fietsers is gestart maar dus nu ook is overgenomen door scooters. Bepaalt niet fijn!!