La Lotteria: nieuw adresje in Amsterdam (met fietsroutes!)

0

Nieuwe restaurants openen in Amsterdam natuurlijk aan de lopende band. Maar een fijne ‘osteria’ met maatschappelijke insteek is altijd welkom. Leuk om te ontdekken met een fietsroute door het buitengebied onder de Zuidas!

Half januari opende La Lotteria officieel haar deuren. La Lotteria is een Italiaanse osteria waar authentieke Italiaanse gerechten worden geserveerd en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. De osteria bevindt zich in het onlangs geopende pand van de Goede Doelen Loterijen, het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland. Het restaurant is voor iedereen toegankelijk.

 Betaalbaar eten in Amsterdam

Een traditionele Italiaanse osteria staat voor goede, betaalbare gerechten, een uitgebreide keuze aan wijnen en een ontspannen sfeer. In Italië is de osteria een buurtontmoetingsplek waar zowel locals als toeristen graag een hapje eten. Dit is precies de functie die La Lotteria in Amsterdam-Zuid wil vervullen. De kaart van La Lotteria heeft voor ieder wat wils: van antipasti, pasta en pizzette tot panini. De koks gebruiken lokale en seizoensgebonden producten, ook om voedselverspilling tegen te gaan. De ingrediënten en wijnen zijn zoveel mogelijk biologisch en Fairtrade. Leerlingen van The Colour Kitchen doen bij La Lotteria praktijkervaring op en worden daarin begeleid door ervaren koks. Daarnaast wordt in La Lotteria kraanwater geschonken in zelfgevulde glazen flessen voor € 1,50 per fles.

 

Gratis fietsroutes Zuidas

De Zuidas is gemakkelijk bereikbaar en je zit hiervandaan zo in het buitengebied. Even een klein doorsteekje en je pikt een van deze routes op: https://www.routeyou.com/nl-nl/location/bike/47476986/fietsen-nabij-zuidas-overzicht-van-alle-fietsroutes Duik je liever de stad in? Rijd dan deze route langs de meest geliefde straatjes in Amsterdam van een RouteYou gebruiker: https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/13285/fietsroute/de-30-mooiste-straten-van-amsterdam En daarna lekker met een knorrende maag aanschuiven bij La Lotteria voor een panini of diner!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.