Grensroute van het Drielandenpunt naar de Noordzee

0

Grensroute
Fietsen van het Drielandenpunt naar de Noordzee, langs monumenten en verhalen van de Dodendraad? Het kan nu dankzij de 540 kilometer lange Grensroute. Een week tot tien dagen fietsen langs de Belgisch-Nederlandse grens. Klinkt als een prima fietsvakantie!

Grensroute

De Belgische organisatie Grote Routepaden ontwikkelde samen met Nederlandse partner Verhalis de route. het is de eerste GR-langeafstandsfietsroute die volledig langs knooppunten loopt. Da’s makkelijk!

De Grensroute volgt het traject van de Dodendraad. Een elektrische grensversperring uit de Eerste Wereldoorlog. Deze moest verhinderen dat smokkelaars, spionnen of deserteurs vanuit België het neutrale Nederland zouden bereiken. Je fietst in 540 kilometer langs 26 reconstructies van de Dodendraad. Vanuit de heuvels bij Vaals tot aan het Zwin bij Cadzand, of omgekeerd. Een fietsavontuur over autoluwe landsweggetjes en vrijliggende fietspaden. Zeven tot tien dagen trappen door een afwisselend landschap van heuvels, rivieren, moerasgebieden, bossen en heide. Door bijzondere grensdorpen en langs steden als Maastricht en Antwerpen.

In de gids vind je gedetailleerde fietskaarten met knooppunten, elektrische fietsoplaadpunten, horecazaken, winkels, logies, bezienswaardigheden en verhalen van Dodendraadmonumenten. Te bestellen in de webshop of  op de Fiets en Wandelbeurs

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.