Fietsnetwerk Parkstad Limburg ondergaat metamorfose

0

Het fietsnetwerk Parkstad Limburg – de regio rond Heerlen – is de afgelopen jaren flink veranderd. Dit komt door de aanleg van de nieuwe Buitenring. Nu is alles klaar, tijd om een kijkje te nemen!

Fietsnetwerk Parkstad Limburg

Door de aanleg van de Buitenring, een nieuwe regionale autoweg, moest het Zuid-Limburgse fietsnetwerk flink op de schop. De afgelopen drie jaar heeft het Routepunt VVV Zuid-Limburg gewerkt aan elf projecten langs de Buitenring.

Fietsnetwerk Parkstad Limburg Fietsnetwerk Parkstad Limburg

Nieuwe VVV Fietsknooppuntenkaart

Het Zuid-Limburgse regionale fietsnetwerk onderging hiermee een ware metamorfose in Parkstad Limburg. De nieuwe, achtste druk van de VVV-fietskaart beschikt over het actuele fietsroutenetwerk van inmiddels 1.300 kilometer en 140 knooppunten. Op de kaart staan ook de Duitse en Belgische knooppunten in het grensgebied. Net als de trajecten van het Zuid-Limburgse deel van de Maasfietsroute, het traject van de Groenmetropoolroute en de fietspontjes over de Maas. De Zuid-Limburgse Fietskaart is verkrijgbaar bij alle vestigingen van VVV Zuid-Limburg en in deze webshop.

Fietsnetwerk Parkstad Limburg Fietsnetwerk Parkstad Limburg

Online fietsrouteplanner Zuid-Limburg

Verder vind je alle wijzigingen online in de fietsrouteplannerHet Zuid-Limburgse fietsnetwerk wordt doorlopend aangepast. Zo worden op verzoek van gemeenten regelmatig nieuwe routes en knooppunten toegevoegd. Daarbij kijkt men naar of de trajecten veilig en aantrekkelijk zijn voor fietsers en of er horeca is onderweg. Meer informatie hierover vind je hier.

Fietsnetwerk Parkstad Limburg Fietsnetwerk Parkstad Limburg

Parkstad Limburg

Parkstad Limburg staat bol van de bezienswaardigheden. Je vindt er de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, een van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland en een Wereldrfgoedmonument. Maar ook de oudste en grootste abdij, het grootste wereldtuinen object én de grootste Romeinse opgraving van ons land. Ontdek het allemaal op de fiets!

Fietsnetwerk Parkstad Limburg Fietsnetwerk Parkstad Limburg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.